Uitgever lifestyle bij Manteau

In juli 2013 zette ik de stap van de journalistiek naar de uitgeverij. Bij Manteau was ik als uitgever verantwoordelijk voor het uitbouwen van verschillende fondsen: fictie (goodreads) en non fictie (gezondheid, psychologie en lifestyle. Mijn uitdaging bestond erin om maatschappelijke trends te vertalen in een boeiend boek. Om van een idee te vertrekken, een concept uit te werken, de levensvatbaarheid te berekenen en intern voldoende enthousiasme op te wekken. Vervolgens de juiste auteurs te zoeken, overtuigen en begeleiden in het hele proces, de productie op te volgen en het product in de markt te zetten. Van alle markten thuis zijn, quoi. Bestaande skills werden gefinetuned (trends oppikken, mensenkennis, manuscripten inhoudelijk verbeteren), andere werden aangeleerd of bijgeschaafd (budgetten, diplomatie, onderhandelen). Een boeiende periode, die me leerde dat ik iemand ben die wil blijven evolueren, graag inhoudelijk werkt en durft te springen in het onbekende. Op de kop een jaar later startte ik als zelfstandige om aan mijn bucketlist te werken: mijn blog uit te bouwen (check), een boek te schrijven (check) en andere ervaringen op te doen. To be continued…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: