Parfuminitiaties voor kleine groepen

parfuminitiatieWanneer ik over parfum spreek, merk ik vaak dat mensen zich weinig kunnen voorstellen bij courante ingrediënten zoals coumarine of sandelhout. Citrusvruchten of bloemen als jasmijn of roos kennen de meesten wel, maar bij tuberoos of gardenia wordt het al moeilijker. En wat bedoelt men nu eigenlijk met een chypre of een ledergeur? Tijdens mijn parfumconsultaties moet ik vaak eerst de verschillende parfumfamilies uitleggen en laten ruiken voor mensen de verschillen begrijpen.

En dus besloot ik om parfuminitiaties in te richten. In een kleine groep ontdek je hoe je moet ruiken en geuren kan onthouden. Je leert de belangrijkste parfumingrediënten herkennen en de typische chypre en fougère akkoorden. Er zijn veel parallellen met wijn: ook parfums worden opgedeeld in families op basis van hun ingrediënten. En ook parfum kan je objectief beoordelen op zijn technische kwaliteiten, los van je persoonlijke voorkeuren. Je leert de grote klassiekers kennen en hun verhalen.  Tussendoor geef ik je mee hoe je parfum moet testen, hoe je kan afleiden wat voor jou kan zijn en wat je beter links laat liggen en wat een goed parfum nu eigenlijk is.

Wil je zo’n parfuminitiatie meemaken? De eerste gelegenheid is op zondag 11 december van 10u tot 12u in de werkplaats van MARCKT. Dit fijne shopping event brengt de coolste merken met fijne geschenken samen bij Fabrieck in St Niklaas. De workshop duurt 90 à 120 minuten en kost 50 euro per persoon. Je krijgt een werkboekje en voldoende bagage mee om je weg in de parfumerie te vinden. Speciaal voor deze workshop krijg je van de parfumdokter ook een geurenset cadeau met 12 stalen om thuis verder te oefenen. Het boek Parfumwijzer kan je aankopen aan 20 euro (24,99 euro winkelwaarde).

Schrijf je snel in via nele@arck-bb.be want de plaatsen zijn beperkt (maximum 10 personen)!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: