Nieuw: parfuminitiatie

Wanneer ik over parfum spreek, merk ik vaak dat mensen zich weinig kunnen voorstellen parfuminitiatiecourante ingrediënten zoals coumarine of sandelhout. Citrusvruchten of bloemen als jasmijn of roos kennen de meesten wel, maar bij tuberoos of gardenia wordt het al moeilijker. En wat bedoelt men nu eigenlijk met een chypre of een fougère? Tijdens mijn parfumconsultaties moet ik vaak eerst de verschillende parfumfamilies uitleggen en laten ruiken voor mensen de verschillen begrijpen.

En dus besloot ik om parfuminitiaties in te richten. Waar je in een kleine groep ontdekt hoe je moet ruiken en geuren kan onthouden. Hoe je de belangrijkste parfumingrediënten leert herkennen. We gaan dieper in op de verschillende parfumfamilies en de verhalen die achter de grote klassiekers schuilen. Tussendoor geef ik je mee hoe je parfum moet testen, hoe je kan afleiden wat voor jou kan zijn en wat je beter links laat liggen en wat een goed parfum nu eigenlijk is. Er zijn veel parallellen met wijn. Parfum is immers meer dan een kwestie van smaak. Je kan het -net zoals wijn- beoordelen op zijn technische kwaliteiten en er iets zinnigs over zeggen, los van je persoonlijke voorkeuren.

Wil je zo’n parfuminitiatie meemaken? Schrijf je dan snel in via nele@arck-bb.be voor de workshop op zondag 11 december van 10u tot 12u in de werkplaats van MARCKT. Dit fijne shopping event brengt de coolste merken met fijne geschenken samen bij Fabrieck in St Niklaas. De workshop duurt 90 à 120 minuten en kost 50 euro per persoon. Je krijgt een werkboekje en voldoende bagage mee om je weg in de parfumerie te vinden. Speciaal voor deze workshop krijg je van de parfumdokter ook een geurenset cadeau met 12 stalen om thuis verder te oefenen. Het boek Parfumwijzer kan je aankopen aan 20 euro (24,99 euro winkelwaarde).

Schrijf je snel in want de plaatsen zijn beperkt (maximum 10 personen)!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: