Mijn parfumcollectie in Feeling

DuncanDeFey2

foto: Duncan De Fey

In het oktobernummer van Feeling worden 3 verzamelaars aan het woord gelaten over hun collectie. Collecties in mijn geval. Want ik verzamel zowat alles wat met parfum heeft te maken: grote flacons, presentatiemateriaal (facticen), posters en advertenties, parfums die van de  markt zijn gehaald en miniaturen. Die laatste verzameling spreekt het meest tot de verbeelding, want ze staan uitgestald in een kast die een hele muur in beslag neemt. Op maat gemaakt, na lang onderhandelen met mijn man die vreesde dat ik van ons huis een parfummuseum zou maken.

Ik verzamel al van kindsbeen af en schat dat ik er momenteel een 1500 tal heb. “Mijn pensioenfonds” noem ik het soms al lachend. Want hoewel ik probeer om er niet teveel geld aan te geven wordt het steeds moeilijker om nieuwe miniaturen te vinden. Het is een heuse business geworden. Het moet een sport blijven, dus van een gelukkige vondst op een rommelmarkt of via het internet heb ik het meest plezier. De PDF van het artikel vind je via deze link.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: