Beauty writer

Schrijven en beauty, en in het bijzonder parfum, zijn mijn 2 grote passies. Ik heb er dan ook mijn job van gemaakt.

*Beauty journaliste: Ik schrijf al meer dan 20 jaar over beauty voor verschillende magazines. Het vak heb ik geleerd bij Knack Weekend, waar ik 14 jaar chef beauty ben geweest. Daarna heb ik als freelancer voor o.a. De Morgen Magazine, De Standaard, Knack Weekend, Trends, Feeling, Libelle, Nest en Sjiek geschreven.

*Beautyblogger: In 2013 begon ik met Café Cosmétique, die nog geen jaar later de Weekend Knack Award als Beste Beautyblog won. Ik schrijf voornamelijk over parfum, regelmatig over make-up en huidverzorging en af en toe over fijne adressen, interessante boeken en andere dingen die het leven leuker en mooier maken.

*Auteur: Eind 2015  publiceerde ik de parfumgids Parfumwijzer bij Manteau: “Op zoek naar een nieuw parfum en je weet niet waar te beginnen? Dan is dit boek je gids in de jungle. Parfumwijzer helpt je om te bepalen wat je graag ruikt en om nieuwe ontdekkingen te doen. Je leert dat er meer over een parfum valt te zeggen dan dat het lekker ruikt. Naast praktische tips ontdek je ook wat je reukzin allemaal kan en krijg je een blik achter de schermen van de boeiende parfumindustrie.” Het boek (15 euro) is nog online te koop, bij onder andere Standaard Boekhandel.

*Podcasts: In 2020 lanceerde ik onder de naam ‘Haal meer uit je neus‘ een paar podcasts over de wondere wereld van geuren. In ‘Schoon Volk’ (coming soon) ga ik met Mo Zouina op zoek naar interessante mensen uit de beauty- en wellness wereld.