Parfumdokter

Hoe is de Parfumdokter ontstaan?

Toen ik het boek Parfumwijzer schreef, wist ik dat ik niet kon verwachten dat het boek zichzelf zou verkopen. Daarvoor had het boek buzz en aandacht nodig. Dus lanceerde ik een pop up praktijk als parfumdokter. In de praktijk van mijn kinesist in hartje Antwerpen hield ik 3 dagen per week consultaties. Mensen konden er terecht met al hun vragen over parfum of om hun parfumprofiel op te maken. Ik zocht naar de rode draad in hun voorkeuren en gaf hen de nodige info mee om hun weg te vinden in de parfumerie. Als parfumdokter haalde ik veel media en vonden veel mensen hun weg naar mijn praktijk. Zoals de absolute leken die niet wisten hoe ze een parfum konden vinden dat bij hen paste. Of wanhopige mensen die een alternatief zochten voor hun lievelingsparfum dat niet meer bestond. Maar ook parfumliefhebbers die wilden bijleren. Voor hen ontwikkelde ik ook een workshop en voor grotere groepen een lezing.

*PARFUMINITIATIE WORKSHOP

Waarom is het zo moeilijk om over geuren te spreken? En hoe kan je ze beter onthouden? Je ruikt de belangrijkste parfumingrediënten en leert hoe je een kwaliteitsparfum kan herkennen. Aan de hand van de grote klassiekers ontdek je de verschillende types parfum. Deze parfuminitiatie geeft je een basis die je voldoende kennis en zelfvertrouwen geeft om zelf op ontdekkingstocht te gaan. Info: Duur: +- 120 minuten: 50 euro per persoon. Minimum 5 personen, maximum 10 personen. Op aanvraag

Referenties: Planet Parfum (2016), privé workshops (2016-2020), Beauty Experience Days Knokke (2018)

Getuigenis: “De workshop was een ware ontdekking. Eerst dacht ik dat de heren zich minder aangesproken zouden voelen, maar ook zij waren bijzonder verrast en enthousiast. Je krijgt een duidelijke analyse hoe een parfum is opgebouwd en hoe je parfums kan indelen. Je leert de belangrijkste ingrediënten en parfumtypes herkennen. Het leuke is dat je kritischer en bewuster naar parfum gaat kijken. Het proeft, ruikt absoluut naar meer !! Dank Sofie, het was echt top en schitterend verzorgd!” –Paule Peeters van de tandheelkundige praktijk Icarus

*LEZING 

Hoe vind je je weg in het ruime aanbod in de parfumerie? Wat kan je uit de verpakking afleiden? Hoe kies en test je een parfum? We verkennen de verschillende geurfamilies en hun iconische klassiekers. Een introductie in de brede parfumcultuur, doorspekt met praktische tips.
Info: duur +-90 minuten of op maat: 250 euro, exclusief verplaatsingskosten (0,35 euro/km vanuit Bornem). Voor grotere groepen. Op aanvraag.

Referenties: Soroptimist International Aalst (2016), Vormingplus Mechelen (2016), Trends Summer University (2016), Markant Bonheiden (2017), Feeling Forward (2018), Trends Summer Univers, Studium Generale AP Hogeschool Antwerpen (‘Over geur & lust’, 2018), Gezinsbond Ingooigem (2018), Markant Grobbendonk (2018), Markant Genk (2018), Rotary Leuven (2018), Davidsfonds Tongerlo (2018), Zilveren Passer Brasschaat (2019), Zonta Gent2 (2019)

Parfumreis Parijs voor Davidsfonds

*EVENTS

Op maat van uw bedrijf en interesses kan ik een aangepaste lezing, workshop of presentatie verzorgen.

Referenties: Faro Inspiratiesessie Erfgoeddag (2019), Piper-Heidsiek masterclass parfum x champagne (2019), Aveda Cherryblossom launch (2018), Agora klantendag (2017), Parfumreis Parijs Davidsfonds (2017, 2018), Spaas workshop interieurgeuren (2017)

Piper Heidsieck Masterclass Champagne x Parfum

*PARFUMOPLEIDING

Basisopleiding voor liefhebbers en professionelen (2 x 3 u)

Referenties: Syntra West Brugge & Kortrijk (2018), Syntra West Brugge (2019), 2020* (najaar, zie actualiteit)

ACTUALITEIT

Onderstaande events staan in de volgende weken/maanden op de planning.

*12 & 19/11: avondopleiding Parfuminitiatie Syntra West in Kortrijk. Meer info & reservatie via Syntra

*25/11-2/12: avondopleiding Parfuminitiatie Syntra Midden-Vlaanderen in Gent. Meer info & reservatie via Syntra