7 tips om altijd het perfecte parfum te kiezen

  • Nina, 08 mei 2016
 Unsplash

STYLE Of je nu de afgelopen weken op zoek was naar het perfecte parfum om je liefste mama te verrassen, of gewoon zelf toe bent aan een nieuw geurtje, parfumtips zijn altijd welkom. En daarvoor kunnen we gelukkig rekenen op ‘parfumdokter’ Sofie Albrecht. Met een neus voor geuren en haar 7 ultieme tips maakt ze ons wegwijs in de bijzonder uitgebreide wereld van de parfums.

Tip 1: Probeer ook eens een eau de parfum of extraît de parfum van je favoriete geur. Dat is duurder dan de eau de toilette, maar blijft langer én heeft vaak een meer verfijnde geur.
Tip 2: Parfum heeft warmte nodig om te kunnen verdampen. Breng het daarom aan op de plaatsen waar je huid het dunst is: de polsen, achter de oren, decolleté en knieholtes.

Tip 3: Wanneer je vindt dat je parfum te snel vervliegt, verstuif hem dan op een sjaal of je haar. Textiel en haar houden zeer goed geur vast.

Tip 4: Ruik je het parfum niet meer dat je al jaren draagt? Dan is je neus er gewend aan geraakt en moet je een tijd andere geuren dragen tot je neus is afgekickt. Regelmatig wisselen is sowieso een goed idee om gewenning te voorkomen.

Tip 5: Een parfum koop je best ’s morgens, wanneer je neus fris is en al je zintuigen nog scherp staan.

Tip 6: Wacht altijd een paar seconden voor je aan een parfum ruikt. Wanneer de alcohol nog niet verdampt is, verdooft hij je neus.

Tip 7: Wrijf nooit je polsen over elkaar nadat je een parfum hebt aangebracht. De wrijving geeft extra warmte wat het eigen tempo waarop ingrediënten verdampen forceert. Dat kan de geurindruk vervormen.