De beautyfavorieten van Sofie van Café Cosmétique

JUDITH HENDRICKX

SOFIE ALBRECHT

Beautyredactrices: ze krijgen alle nieuwe producten opgestuurd om uit te testen en smeren zich dan ook een tenniselleboog om een nòg betere dagcrème te vinden dan hun vorige. Wat wij wilden weten: bij welke producten zweren ze, welke potjes kopen ze zelf, gewoon omdat ze niet te evenaren zijn? Deze week: Sofie van Café Cosmetique (http://cafecosmetique.com)

*Aveda Shampure shampoo: zachte formule met een fantastische geur (€ 13,50, www.aveda.com)

*Chanel Les Exclusifs 31 Rue Cambon: parfums zijn een zware afwijking. Als ik er eentje moet uitkiezen is het deze geur: een weelderige chypre die wat vintage aandoet maar überchique is. Voor de zomer: de colognes van Hermès (€ 180, www.chanel.com).

*Clarins Doux Exfoliant Lotion de Clarté: een exfoliërende lotion die mijn huidtextuur verfijnt zonder schilfers. Het is het perfecte evenwicht tussen zachtheid en efficiëntie (€ 27,60 – parfumerie.

*Dior Hydra Life BB crème: geeft de dekking van een foundation met een natuurlijk resultaat én beschermt tegen Uv-stralen (SPF 30-PA+++). Ook de BB eyecream in hetzelfde gamma is een favoriet! (€ 54,50, parfumerie)

*Shu Uemura Essence Absolue: ik heb dik, droog haar dat helemaal zacht wordt, glanst en zalig ruikt dankzij deze olie (€ 49, www.shuuemura.com)

*Gilette Venus Proskin: het enige scheermesje dat nauwkeurig haar verwijdert zonder de huid open te halen of te irriteren (€ 14,99, drogist).

*M.A.C. Haute & Naughty mascara: M.A.C. heeft fantastische make-upproducten. Deze mascara is een van de beste op de markt: geeft krul, lengte en volume op maat en houdt de hele dag (€ 22, www.maccosmetics.be)

*Nivea Smooth Sensation Body Soufflé: romige, luchtige lichaamscrème met een zalige geur (€ 6,19, drogist).

*Rainpharma After Oil: een olie om onder de douche te gebruiken die bodylotion overbodig maakt. Ruikt lekker & hydrateert goed (€ 17,95, www.rainpharma.com)

*Elizabeth Arden Eight Hour Cream: een klassieker die mijn lippen zacht en mijn nagelriemen soepel houdt, mijn wenkbrauwen in model brengt en kleine wondjes sneller geneest (€ 28,40, parfumerie).[td_smart_list_end]

Sofie Albrecht schreef meer dan tien jaar over beauty voor Weekend Knack. Nu is ze een andere richting ingeslagen maar het beautybeest bleef kriebelen: in september begon ze Café Cosmétique met Trui Moerkerke (ex-hoofdredactrice Weekend Knack). Sofie wilde aanvankelijk parfumeur worden en heeft er een kleine afwijking aan over gehouden: ze heeft al mannen gekust en achtervolgd omwille van hun geur. En ze heeft ook al onfatsoenlijk veel geld aan parfums uitgegeven: zo is ze bezig met een geurenbibliotheek aan te leggen en speurt ze het internet af naar vergeten parels. Een soort alternatief pensioenfonds, maakt Sofie zichzelf wijs.