De nieuwe lenteparfums, wat is iets voor jou?

  • Eva Van Driessche, hln.be, 26 maart 2016

 DEELVIA FACEBOOKTWEET

 Unsplash

STYLE Een nieuwe lente, een nieuw geurtje. Tijd om je zwoelere winterparfum in te ruilen voor een geur die doet dromen van een zacht briesje door je haar, je blote voeten op mals groen gras en verliefdheid in de lucht. Wij geven je advies voor je koopt.

Wij vroegen raad aan Sofie Albrecht van beautyblog Café Cosmetique en auteur van Parfumwijzer: “Als het warmer wordt schakelen we typisch over op een andere, minder zware geur. Parfum heeft namelijk de eigenschap om intenser te worden zodra het wordt opgewarmd door je huid. In de zomer kan dat too much worden. Dan grijpen we liever naar colognes of verzorgende waters die je wél parfumeren, maar nooit te intens.”

Als je wisselt van geur voor het warmere seizoen zijn er een paar opties:

Club tropicana
“Typisch voor lente en zomer zijn bloemengeuren gemengd met wat rijp fruit: lief, roze en een beetje zoet. En voor de fans komen ook de typische strandgeuren die doen denken aan de geur van zonnebrandolie. Ze transporteren je meteen naar een zonovergoten strand.”

Colognes en splash
“In plaats van een parfum kan je ook voor een verzorgend watertje kiezen. Clarins startte deze trend met Eau Dynamisante. Een verzorgend water parfumeert je huid, maar heel licht. Je kan er dus veel van gebruiken zonder te overdrijven. Ook heel verfrissend werken parfums met oranjebloesem omdat die heel proper ruiken, denk maar aan een klassieke eau de cologne.”

Uniseks
“Opvallend is ook de opmars van houtnoten zoals ceder in vrouwenparfums. Vroeger werd hout enkel in mannenparfums gebruikt, maar het kan karakter toevoegen aan vrouwengeuren. De populariteit is waarschijnlijk te danken aan het succes van niche parfums, die ook vaak uniseks zijn. Handig is ook dat hout als een prima fixator werkt, waardoor de geur langer blijft.”