De beste beauty winkels van Antwerpen

Foto: Magda Ehlers voor Pexels

Antwerpen heeft een reputatie als modestad, maar beent ook bij als hotspot voor beauty. Naast de klassieke parfumerieën komen er steeds meer nicheboetieks en breiden kleding- en interieurwinkels hun beauty aanbod uit.

De ketens

Ici Paris XL, April Beauty, Inno, Yves Rocher, Rituals, The Body Shop, … Allemaal hebben ze minstens wel 1 filiaal in de koekenstad. Bij Ici Paris XL vind je enkele nichemerken zoals de make-up van Huda Beauty en de maskers van Glamglow. Ook April Beauty heeft exclusiviteiten, zoals de parfums van Carven en de Japanse huidverzorging van Sensai en Annayaké, beiden bekend om hun verfijnde texturen. In het filiaal van de Leysstraat vind je ook de exclusieve lijn van Guerlain.

Nicheboetieks

 • Necessities, Steenhouwersvest 28, www.necessities-antwerp.be. Necessities is een familiezaak waar goed advies en mooie parfums centraal staan. Ze hebben onder andere Naomi Goodsir, d’Orsay en Annick Goutal. Voor huidverzorging kan je aan de overkant terecht bij Peaufiné.
 • La Maison du Parfum, Appelmanstraat 25 en Leopoldstraat 22, www.lamaisonduparfum.com. Deze boetiek is gespecialiseerd in (duurdere) nicheparfums van Xerjoff, Knize, Creed, Montale, Lorenzo Villoresi, BDK en Roja Dove.
 • Parfuma, Eiermarkt 33, www.parfuma.com. Deze familiezaak combineert de traditionele bekende merken met een steeds groter aanbod nichebeauty. Ze hebben een shop in shop van Jo Malone, Bobbi Brown, Tom Ford, Giorgio Armani. Naasr de traditionele designermerken hebben ze een ruim aanbod nichemerken, vaak in exclusiviteit. 
 • Perfume Stories, Grote Markt 19, www.parfumeur.be. In deze winkel kies je je parfum door blind te ruiken. Je kan er ook een parfumatelier meemaken.
 • Le Labo, Wapper 18, www.lelabofragrances.com. Het Amerikaanse nichemerk Le Labo opende geruisloos de deuren op de hoek van de Wapper en de Schuttershofstraat. Een must visit voor parfumliefhebbers.

Kleding- en interieurwinkels

 • Graanmarkt 13, Graanmarkt 13, www.graanmarkt13.be. Deze upscale concept store met de mooie geuren van Perfumer H, de eeuwenoude recepten van Santa Maria Novella en de borstels van Mason Pearson.
 • &Other Stories, Korte Gasthuisstraat, www.stories.com. Het hippe zusje van H&M heeft eigen make-up, geuren en verzorging. En biedt ook cultproducten van een paar andere merken aan, zoals LA:Brucket en koiji-sponsen.
 • Urban Outfitters, Meir 78. In deze hipster shop vind je wat K-beauty en andere cosmetica, o.a. producten van Tonymoly, Kocostar én de anti-acné verzorging van Mario Badescu.
 • Verso, Lange Gasthuisstraat 11. Deze upscale modeboetiek ligt in een prachtig pand en heeft een aparte parfumshop. Een indrukwekkende selectie nichemerken, zoals By Killian, Matière Première, Ella K, etc.
 • Donum, Frankrijklei 64, www.donum.be. Donum is een gekende interieurzaak met verschillende nichemerken die interieurgeuren aanbieden, zoals Acqua di Parma, Dr Vranjes, Fornasetti, Diptyque en de kaarsen van Baobab.
 • Juttu, Meir 19, www.juttu.be. Behalve kleding, interieurspullen, boeken en specerijen vind je hier ook natuurlijke verzorgingsmerken, zoals het Belgische Cîme, de biologische verzorgingsproducten van Madara (Litouwen), de face wipes van het Deense Meraki, handgemaakte zeep van Hadithi uit Kenia en verzorgingsproducten van het Nederlandse Moments of Light.

Make-up

 • M.A.C., Schrijnwerkersstraat 21, www.maccosmetics.be. De kleurrijkste verkopers vind je bij M.A.C. Hier wordt make-up tot een kunst verheven.
 • Bobbi Brown, Korte Gasthuisstraat 43, www.bobbibrowncosmetics.com. De Amerikaanse visagiste Bobbi Brown staat gekend voor haar natuurlijke kleurenpalet. Je kan er ook korte make-up lessen boeken.

Verzorging

 • Kiehl’s, Lombardenvest 80, 2000 Antwerpen. Dit Amerikaanse verzorgingsmerk is bekend voor zijn shampoos en heeft naast huidverzorging ook een cultparfum (Musk) in huis.
 • Dermalogica, Schrijnwerkersstraat 17. Dit Amerikaanse verzorgingsmerk staat bekend om zijn Facemapping techniek, waarbij je gelaat in verschillende zones wordt opgedeeld en verzorgd volgens de behoeften.
 • L’Occitane, Meir 78 (Stadsfeestzaal), www.loccitane.com. L’Occitane brengt de Provence naar Antwerpen met zijn heerlijk geurende, natuurlijke verzorgingsproducten.
 • Aveda, Korte Gasthuisstraat 45, www.aveda.eu. De flagship van Aveda bevindt zich in hartje Wilde Zee, een wijk die uitgroeide tot het beautycentrum van Antwerpen. Je vindt er natuurlijke verzorging voor gelaat, lichaam en haar en enkele geuren.
 • Self, Lombardenvest 54, 2000 Antwerpen. www.naturalself.eu. Het Belgische natuurlijke verzorgingsmerk Self opende een flaship in de Wilde Zee wijk. Je kunt er het hele gamma ontdekken. De producten zijn natuurlijk, vegan en zelfs halal.
 • Peaufiné, Steenhouwersvest 27. www.necessities-antwerp.be. Nicheparfumerie Necessities bracht zijn huidverzorgingsmerken onder in een pand aan de overkant van de straat. Het werd een ruime, mooie winkel met de producten van o.a. Buly, Diptyque, Delbôve, Paula’s Choice, Cosmetics 27, etc.

Lees ook: 

Onze favoriete Belgische webshops

De beste beauty adressen in Brussel

Winkelhieren in Oost- en West-Vlaanderen

 

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht