De crèmes van Dr Brandt, Madonna’s voormalige dermatoloog


IMG_7327

De Amerikaanse doctor brands

Dr Brandt was een van de beruchte ‘doctor brands’ die kwamen overwaaien uit de States. Verzorgingsproducten ontwikkeld door befaamde dermatologen en geïnspireerd op de populairste behandelingen in hun praktijk.  Sommige van die dokters hebben haast dezelfde sterrenstatus als hun beroemde clientèle. Zoals dr Brandt, een flamboyant figuur, waar onder andere Madonna kind aan huis was. Net als alle supermodellen uit de nineties, modefotografen en nagenoeg iedereen die er goed moest uitzien om geld te verdienen. Hij was een van de pioniers in botox en fillers en gebruikte ze ook zelf, wat hem de bijnaam Botox Baron opleverde. Zijn excentrieke verschijning maakte hem tot een van de meest bekende dermatologen. Hij verscheen regelmatig op tv, was auteur van twee boeken en had een eigen radioshow. Maar gelukkig maakte het hem niet: hij pleegde zelfmoord in 2013.

PoreDermabrasion Scrub

Zijn verzorgingsmerk is daarentegen springlevend. Cosmeticary schoof ons een testpakket toe: de PoreDermabrasion scrub, het Oxygen Facial masker en de Needles No More antirimpelcrème. De scrub is niet voor gevoelige huidjes. Het product is bedoeld om poriën te verfijnen en het pakt dat op drie manieren aan: micro-kristallen gommen oneffenheden weg, een chemische exfoliator maakt verstopte poriën vrij en een complex met onder andere salicylzuur zou de poriewand versterken en verstrakken. Met mate en met zorg te gebruiken, want het is een agressief product, maar de resultaten zijn er wel: een minuut zacht masseren op een vochtige huid levert een gladde en zachte huid.

Oxygen Facial mask

Het ideale canvas om het masker op uit te testen dat als een ‘oxygen facial’ (zuurstofbehandeling) wordt aangeprezen. Het zou de cellulaire ademhaling bevorderen en de huid ontgiften. Zuurstof in verzorgingsproducten doet me altijd fronsen. Dat klinkt goed, maar eerlijk: ‘ademende’ cellen? Als je weet dat zuurstof een van de belangrijkste bronnen van vrije radicalen is lijkt me dat toch niet ideaal. Maar een gezonde huid laat niet zo gemakkelijk zaken door, dus we wagen het er op. Een zeer vloeibare fluïde verandert op je huid in een mousse die smelt op je huid. Dat kriebelt een beetje en voelt alleszins verfrissend aan. De combinatie van beide producten geeft een zichtbaar effect: een frissere teint, als na een deugddoende wandeling of slapen met je raam open. (in de bergen, niet in hartje stad).

Needles No More crème

Laatste stap is de Needles No More, een peptidencrème die je lokaal aanbrengt op rimpels en kraaienpoten en die een botox-like effect claimt. Ik ben gezegend met een redelijk rimpelloos gezicht, op een strenge fronsrimpel na. Dat is de ideale testcase voor dergelijke producten. En ook hier zie ik verschil: bij het opstaan lijkt hij minder prominent. Een dagje mijn boekhouding op orde brengen helpt het effect echter om zeep. Gelukkig is het een bijzonder zuinig product en kan ik nog wel even verder.

Info

Dr Brandt PoreDermabrasion Pore Perfecting Exfoliator: 68 euro, Oxygen Facial 40 ml: 79 euro, Needles No More Instant Wrinkle Relaxing Cream 15 ml: 89 euro. Te koop bij Skins.nl, De Bijenkorf:  www.drbrandtskincare.com

Lees ook

De comeback van de doctor brands

De Vampire facial getest

Botox, het proberen waard?

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht