Dit waren mijn ontdekkingen van 2023

2023 was een gevuld jaar. Soms wat té, ik had soms het gevoel dat ik overal wat achteraan holde. Daarom heeft het wat langer geduurd dan normaal om alles even te laten bezinken, wat afstand te nemen en na te denken over wat ik persoonlijk de (beauty) ontdekkingen van het jaar vond.

Haarverzorging

Ik ben niet zo heel veel met haarverzorging bezig, eerlijk gezegd: ik heb een supergevoelige hoofdhuid die weinig verdraagt, kleur mijn haar niet en heb kort haar. Styling tools zijn dus ook al niet aan me besteed. Maar toch was er een lancering waar ik erg blij mee was: de Ayurvedische haarpoeders van het Belgische merkje Als Je Haar Maar Goed Zit. Het is een klusje, maar ik heb het over voor een rustige hoofdhuid. Ook de soft shampoo van Phyto werd goed verdragen en vond ik een aangename ontdekking.

Info: alsjehaarmaargoedzit.com; Phyto bij apotheek en parafarmacie

Parfum

In het voorjaar van 2023 werd ik verliefd op Purpose van Amouage, een eerder mannelijke geur met wierook en vetiver. Ik droeg het dag in, dag uit. Tot ik King Blue, van hetzelfde merk, in het najaar ontdekte. Dat was geen liefde op het eerste zicht. Een echt oudparfum met die typische ‘stal’geur, waar mijn neus aan bleef hangen. Kwam het door mijn bezoek aan een Oud producent in Dubai, waar ik de verschillende kwaliteiten ontdekte en het ingrediënt pas echt leerde appreciëren? Of het Belgische Surrealisme dat de geur inspireerde? In ieder geval, het is sinds zijn lancering ongetwijfeld mijn meest gedragen geur geweest van het afgelopen jaar. Niet voor beginners, maar een echte parel! Hoewel het prijskaartje van 455 euro (eau de parfum 100 ml) mijn psychologische budgetgrens ruimschoots overschrijdt, vrees ik dat ik het er wel voor over zou hebben…

Info: Amouage is te koop bij de betere nicheparfumerie, verkooppunten via luxurycosmetics.be

Make-up

Luxemerken als Prada en Rabanne waagden zich in 2023 aan een make-up lijn, al zijn die helaas niet in België te koop. Er waren best leuke producten, maar toch greep ik na het testen meestal terug naar mijn oude favorieten. De lancering waar ik het meest enthousiast over ben is strikt genomen geen make-up, maar een reiniger. De On The Spot borstelreiniger van Elin Cosmetics reduceert een urenklus (uitwassen, laten drogen, ….) tot enkele minuten. Zeer blij mee!

Info: Elincosmetics.com

Huidverzorging

Er zijn heel wat fijne producten gelanceerd in 2023, en zelfs nieuwe merken gelanceerd. Een van de lang verwachte lanceringen was The Inkey List, een budgetvriendelijke, no nonsense huidverzorgingslijn. Ook de komst van de Franse nicheketen Oh My Cream bracht heel wat buitenlandse cultmerken eindelijk naar België, zoals o.a. Violette-FR, Ulé en Les Filles en Rouje. En uiteraard ook hun eigen, budgetvriendelijke verzorgingsbasics.

Info: The Inkey List via iciparisxl.com; ohmycream.com

Lees ook

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht