Getest: cosmetica van &Other Stories

IMG_8741

Cosmetica van &Other Stories

&Other Stories was jarenlang een vaste stop bij een trip naar Parijs. Maar sinds de modieuze zus van kledingketen H&M 3 winkels opende in België kom ik er vaker. De Scandinavische esthetiek in strakke, transparante verpakkingen van de cosmetica trekt me altijd aan. Maar omdat ik mijn badkamer kan herschilderen met de inhoud van mijn make-up lade heb ik er nog nooit iets gekocht. De prijzen zijn me net iets te hoog (medium, tussen supermarkt en parfumerie in) om dingen te kopen die ik al in veelvoud heb. Onlangs moest ik de PR verantwoordelijke bekennen dat ik de cosmeticalijn van &Other Stories nog nooit had getest. Hij gaf me een testpakket mee met een wenkbrauwstift, een oogschaduwduo, een highlighterstick, een paar stalen bodylotion, een geurkaars (klik hier voor de review) en een handzeep.

Make-up getest

Het eerste dat ik testte was de Eyebrow Tint, een stiftje waarmee je je wenkbrauwen bijkleurt. Ik gebruik liefst een potlood omdat je dat gemakkelijk kan vervagen, maar de kleur is een soort waterverf waardoor je niet met harde strepen zit. A keeper!

De Total Tint is een multifunctionele kleurstick met genoeg glans om voor een highlighter door te gaan. Ik gebruik hem onder het uiteinde van mijn wenkbrauw, dep wat op de bovenkant van mijn jukbeenderen en meng hem met mijn 8hour cream van Elizabeth Arden voor een licht getinte gloss. Misschien gebruik ik hem wat te spaarzaam (ik ben geen bling type), want erg lang blijft hij niet zitten.

De brons- en petrolkleur van het oogschaduwduo (Teasel Desert) lijken aanvankelijk erg donker in de verpakking, maar wanneer ik ze aanbreng valt dat erg goed mee. Vooral de bronskleur doet mijn donkerbruine ogen mooi uitkomen. De petroltint is dan weer veel zachter en geeft een vaag groenblauw dat niet zo lang blijft zitten, in tegenstelling tot de bronskleur. Dat doet me vermoeden dat er naargelang de kleur wel wat verschil kan zitten op de intensiteit en houdkracht.

Girly geuren

Al bij al weet &Other Stories me aangenaam te verrassen. Bij mijn volgende bezoekje breng ik ongetwijfeld een lipstick mee, waar ik al veel goeds over heb gehoord. De geur- en lichaamsproducten trekken me dan weer minder. De douchegels en handzepen bijvoorbeeld zijn standaard formules met sulfaten en veel parfum, die nauwelijks verschillen van wat je in de supermarkt aan een fractie van de prijs kan kopen. Alleen de geuren zijn wat origineler. Hoewel: veel witte muskus en snoepjesgeuren met poëtische namen zoals Cotton Care of Bonbon Tree die populair zijn bij jonge, modebewuste meisjes. En laat ons eerlijk zijn, dat stadium ben ik al lang gepasseerd…

Info

Eyebrow Tint: 15 euro. Total Tint highlighter voor ogen, wangen en lippen: 15 euro. Oogschaduwduo: 12 euro. Geurkaars: 19 euro. Hand Soap 500 ml: 14 euro. &Other Stories heeft een boetiek in Antwerpen, Brussel en Gent en een webshop (6 euro leveringskosten): www.stories.com

Lees ook:

Getest: de make-up van Zara

Is alles rozengeur en maneschijn bij The Body Shop?

Sample sets, een budgetvriendelijke manier om nieuwe parfums te ontdekken

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht