Glow creams getest om een vale teint te boosten

In de winter of een vermoeiende periode kunnen we er al snel vaal uitzien. Op lange termijn geeft een hydraterend product met vitamine C je huid een boost, op korte termijn helpen slimme pigmenten je aan een mooie glow. Je vindt ze in de zogenaamde ‘glow creams’

4 Glow creams getest

Garnier Bio Rosy Glow 3 in 1

Wat is het? Een voedende en verstevigende dagcrème met roos pigment. Biologische rozenbottelolie voedt de huid, vitamine C moet de huid egaliseren.

Voor wie? Voor een doffe huid. Meestal is dat een oudere huid, hoewel vermoeide jonge moeders of gestresseerde dertigers daar ook al wel last van kunnen hebben. Voor een rijpere huid lijkt hij me dan weer niet rijk genoeg. En zijn de lettertjes op de verpakking te klein 🙂

Getest: Het voelt wat gek om de rozige crème royaal op je gezicht te smeren, alsof je je gezicht gaat schilderen. Maar de crème trekt snel in en laat behalve een subtiele (natuurlijke) rozengeur een transparante glow achter. De textuur is erg compact maar smelt op de huid wanneer je hem uitsmeert. Dit is een fijn product voor wie houdt van ‘natuurlijke’ verzorging. Maar wie echt een zichtbare glow zoekt zal dit te subtiel vinden.

Info: pot 50 ml: 14,99 euro. Te koop bij o.a. Kruidvat.

Paula’s Choice Essential Glow Moisturizer SPF 30

Wat is het? En moisturizer die je huid belooft te verhelderen, te voeden en te beschermen met antioxidanten én een SPF 30. Hij heeft een ‘volle’ crèmetextuur, maar toch laat hij geen vette film na op je huid. Hij bevat ook geen parfum. De andere producten in deze test scoren wellicht hoger op zintuiglijkheid, maar de ingrediëntenlijst overtuigt wel. Zowat elk ingrediënt dat je in je dagcrème wilt hebben zit er in.

Voor wie is het? een anti-aging cream die geschikt is voor alle huidtypes die er wat pips uitzien

Getest: De crème heeft een beige kleur wat aanvankelijk wat afschrikt. Maar bij het uitwrijven komen glanspigmenten vrij die een mooie glow op je huid leggen. Dit is een van mijn favorieten, net als van vele andere beautycollega’s.

Info: tube 60 ml: 36 euro, www.paulaschoice.nl

GloWish MultiDew Skin Tint

Wat is het? Een getinte, parfumvrije moisturizer die lang houdt én een mooie glow geeft.

Voor wie? Volgens Huda Beauty is dit product geschikt voor elk huidtype. Maar ik vraag me af of de crèmetextuur niet net wat te rijk is voor vettere huidjes.

Getest: Deze moisturizer geeft een mooie gloed en je bouwt de dekking makkelijk op. De tinten zijn passe-partout en lijken zich aan je teint aan te passen. Dit product balanceert op de dunne lijn tussen glow en glans. Je bouwt dus misschien best zacht op voor je een dikke laag smeert. Zowel fans van foundation als van getinte dagcrème zullen dit een fijn product vinden, zeker wanneer je een glow zoekt zonder highlighter te gebruiken.

Info: GloWish Multi Dew Skin Tint (€ 39,50) is te koop bij Ici Paris XL

Lees ook

De do’s en don’ts van exfoliëren

Een detox voor een mooiere huid

Wat doet Dr Jetske Ultee voor een mooiere huid?

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht