Aerin Waterlily Sun, een impressionistisch parfum

IMG_9043

A family affair

Aerin is het merk van Estée Lauder’s gelijknamige kleindochter. Nadat ze haar strepen had verdiend in het familiebedrijf, met onder andere de Private Collection geuren, kreeg de Amerikaanse it-girl in 2012 haar eigen merk. Aerin is een luxe lifestyle label dat zowel interieurspullen, accessoires en cosmetica omvat. De stijl kan je het best omschrijven als ‘effortless chic’, maar vooral zeer Amerikaans (veel versiering & gouden frullen). Haar Instagram account geeft een goed idee. Maar het zijn vooral de parfums die me interesseren. En dat blijken vooral ‘veilige’ bloemengeuren te zijn: vrouwelijk, elegant en subtiel.

IMG_9042Waterlily Sun

Inspiratie van Monet

Ik kreeg een flacon van Waterlily Sun, een van de nieuwste lanceringen (in België dan toch). Inspiratie werd geput uit een bezoek aan de tuinen van Giverny, bekend van de schilderijen van impressionist Claude Monet. (Aerin en bij uitbreiding de hele Lauder familie staan bekend als fervente kunstliefhebbers). Waterlily Sun omschrijft het persdossier als ‘bloemig en waterig’. Het doet me een beetje denken aan de ‘Jardins‘ parfums van Hermès: eenzelfde transparantie, maar dan met een minder uitgesproken persoonlijkheid.

Het eerste wat ik ruik is bergamot, een geur die ik als fervent theedrinker best kan appreciëren omdat hij sterk doet denken aan earl grey thee. Daarna komen stilaan ‘groene’ bloemen door, waarbij je vooral de bladeren lijkt te ruiken. Waterlily Sun is een groene, tikje nerveuze bloemengeur met een waterachtige frisheid. Een eerder discreet eau de parfum dat een viertal uur houdt, wat eerder aan de lage kant is. Waterfrisse bloemengeuren hebben de jaren negentig gemarkeerd en hebben tot vandaag nog heel wat loyale fans. Als je een L’Eau d’Issey type bent dan is Waterlily Sun het proberen waard.

Info

Aerin Waterlily eau de parfum 50 ml: 109,50 euro, 100 ml: 157,50 euro. Te koop via douglas.be, debijenkorf.be

Lees ook:

Maison Martin Margiela Mutiny

Goldfield & Banks Southern Bloom

Joy By Dior

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht