Beauty apps getest: je skincare coach op zak

Beauty apps worden steeds slimmer. Met de allereerste kon je make-up en haarkleuren uittesten, de nieuwe generatie is in staat om diagnoses te stellen en gepersonaliseerd advies te geven.

4 Beauty apps getest

Vichy Skinconsult AI scant je huid op verouderingssymptomen

Vichy Skinconsult AI

Wat doet het? Analyseert je huid op verouderingsverschijnselen en geeft verzorgingsadvies op maat.

Hoe werkt het? Surf naar de homepage van de Vichy site en klik op Skinconsult AI. Een vragenlijst polst naar je leeftijd, huidtype, de gevoeligheid van je huid en jouw ‘exposoom’. Dat zijn de externe factoren die huidveroudering kunnen versnellen, zoals tekort aan slaap, voeding of beweging en blootstelling aan UV, stress en vervuiling. Je uploadt een selfie, zonder make-up, bij daglicht. Die wordt vergeleken met een database van 10.000 foto’s, rekening houdend met je leeftijd en huidtype. Dan krijg je een overzicht van hoe je huid scoort op 7 verouderingstekenen: lijntjes, rimpels, kraaienpoten, pigmentvlekken, glans, stevigheid en poriën.

Voor -en nadelen? Verschillende selfies geven soms een ander resultaat, naargelang de lichtkwaliteit. Eerst complimenteert de app je met je troeven, daarna somt hij diplomatisch de aandachtspunten op, gevolgd door productadvies op maat. Fijn dat je de test kunt doen zonder in te loggen of e-mail adres na te laten. Ook je selfie wordt niet opgeslagen. Van alle geteste beauty apps scoort deze het best wat privacy betreft.

Info: www.vichy.be

Met 1 blik op de UV Lens app weet je hoeveel gevaar je in de zon loopt.

UV Lens

Wat doet het? Deze app geeft aan hoe lang je in de zon kan blijven

Hoe werkt het? Je geeft je locatie op zodat de app de intensiteit van UV-licht kan bepalen naargelang tijdstip en locatie. Aan de hand van vragen over je huid berekent hij vervolgens jouw risico op UV-schade.

Voor -en nadelen? Een UV-index is een abstract begrip, deze app vertaalt die info concreet naar wat dat betekent voor jouw huid. Redelijk basic, maar wel een handige reminder om UV-bescherming te gebruiken wanneer je buiten komt.

Info: gratis, via de app store

De Nivea Skin Guide schat je huidleeftijd in

Nivea Skin Guide

Wat doet het? Analyseert je huid en schat je huidleeftijd

Hoe werkt het? Via de website scan je een QR-code die je naar de site leidt waar je je huid kunt laten analyseren aan de hand van een selfie die vergeleken wordt met een 20tal miljoen foto’s van meer dan 10.000 vrouwen. Een algoritme analyseert jouw huid op stevigheid en egaliteit en geeft een schatting van je ‘huidleeftijd’. Dan krijg je een verslag met scores en kun je doorklikken naar productaanbevelingen op maat. Je wordt dan meteen uitgenodigd om een account aan te maken, zodat je de evolutie van je huid kunt bijhouden in een online dagboek door dagelijks een selfie te uploaden.

Voor- en nadelen? Wanneer je een account aanmaakt kun je de evolutie van je huid bijhouden in een online dagboek door dagelijks een selfie te uploaden. Handig om het effect van huidverzorging op termijn te meten. Nog handiger: hij werkt evengoed met producten van de concurrentie ;-). Voor selfie maagden (bestaan die nog?) is er een tutorial voorzien en laat de app je weten wanneer het licht goed zit, je recht in de lens kijkt en gefocust bent.

Info: https://www.nivea.be/nl-be/skinguide

Picky gidst je door de skincare jungle

Picky

Wat doet het? Een app die aangeeft welke verzorgingsproducten beantwoorden aan jouw huidbehoeften

Hoe werkt het? Op basis van 14 vragen maakt Picky een profiel aan van jouw huid en zijn behoeften. In een database van 30.000 producten kun je zoeken op producten of ingrediënten. Het algoritme vertelt je wat geschikt is voor jouw huid.

Voor- en nadelen? Picky is een Engelstalige app, dus er zijn best veel producten die je hier niet kunt kopen. Of andersom: kleinere, lokale merken zijn vaak niet opgenomen in de database. Een aanrader voor iedereen die geïntimideerd is door het overweldigende aanbod van verzorgingsproducten en meningen. Ze hebben ook een informatieve blog die wordt opgevolgd door huidexperts, een discussie platform en reviews.

Info: gratis, via de Appstore en Google Play

Lees ook

Trend gespot: high tech beauty

Hersenmassage, een powernap voor je brein

Hype getest: de jaderoller

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht