De department stores met de beste beauty in Londen

Onlangs was ik in Londen voor een parfum workshop en had ik een halve dag om op beauty ontdekking te gaan. Vorig jaar had ik een toer van de bijzonderste beautyshops gedaan, deze keer waren de department stores aan de beurt. Die ondernemen tegenwoordig heel wat initiatieven om het nodige volk aan te trekken. We trokken naar Harrods, Liberty’s en Selfridges.

IMG_6903
De entree van het exclusieve Salon de Parfums

Harrods @ Brompton Road

Harrods is ongetwijfeld een van de bekendste department stores ter wereld. Vooral de food afdeling vind ik een hele beleving. De beauty afdeling is uitgebreid, maar verschilt niet zo veel van andere department stores. Interessanter vind ik Le Salon des Parfums, op de zesde verdieping, waar de meest exclusieve parfummerken werden ondergebracht. Zoals de ‘haute perfumery’ van Roja Dove, de beautyboetieks van Chanel en Dior, maar ook high end merken als Creed, By Kilian, Tom Ford, Xerjoff, Ex Nihilo en Clive Christian.

Een van de bijzonderste winkels is die van Henry Jacques, een Parijse parfumeur. Veel is er op het eerste gezicht niet te zien. Er staan enkele flacons achter glas en een dienblad met verschillende kleine flesjes op. Pure parfumolie, al vanaf 500 pond per flesje (30 ml). Maar je hebt ook kristallen flacons, waarvan er enkele verborgen zijn in houten panelen in de muur. De stijl van de parfumeur is hoofdzakelijk bloemig: er zijn 35 rozenparfums en ook veel oudh geuren. “We hebben veel klanten uit het Midden-Oosten, maar ook royals” vertrouwt de verkoopster me toe. “Dan doen we de gordijnen dicht, want dat clientèle is erg op zijn privacy gesteld”. Bij mij bleven de gordijnen open. Hoewel er fantastische geuren te vinden zijn kan ik me niet ontdoen van de indruk dat het concept meer gericht is op de rijke snob dan op de echte parfumliefhebber.

Liberty @ Regent Street

Liberty is ongetwijfeld mijn favoriete department store in Londen. Omdat het in een historisch gebouw zit met een veel huiselijker, persoonlijker sfeer dan de doorsnee department store.  Het beauty aanbod is kleiner dan in andere department stores -ze verkopen enkel nichemerken-, maar veel meer gecureerd. Ook hebben ze een goede neus voor nieuwe beloftevolle merken. Je ontdekt hier altijd wel iets nieuws!

_DSC7736

GF: Facegym @ Selfridges

Selfridges @ Oxford Street 400

Vlak ernaast ligt het grootwarenhuis Selfridges, ook een vaste waarde in Londen. Ook hier vind je een uitgebreide selectie van de nieuwste niche merken. Maar een van de highlights is ongetwijfeld de Facegym, het geesteskind van Inge Theron aka Spa Junkie die anoniem de beste behandelingen en spa’s voor Financial Times’ How To Spend It testte. Op basis van haar ervaringen ontwikkelde ze het FaceGym concept, dat je (gelaats)spieren traint. Een klant krijgt er net de ‘signature workout’, de bestseller van het aanbod. Je hebt ook behandelingen om een kater of een jetlag te verdrijven, je huid te liften of acné te behandelen. Je kunt zelf je behandeling samenstellen uit verschillende opties. Ik geloof in de principes van het concept, maar vraag me af of een enkele behandeling veel uithaalt. Daarom bieden ze bij Facegym ook kuren aan. Een goed excuus om regelmatig naar Londen te gaan.

Lees ook

beautyshoppen in Londen

De beste beautysouvenirs uit New York

De mooiste beauty adressen in Parijs

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht