House of Rituals, een plek voor lichaam en geest

De twintigste verjaardag van het Nederlandse lifestyle cosmeticamerk Rituals verliep wat in mineur, in het midden van een pandemie. Al belette dat het merk er niet van om dat te vieren met een heuse concept store. Of misschien is department store wel een beter woord, want het gebouw in hartje Amsterdam telt niet minder dan 1500 vierkante meter en 4 verdiepingen. Zelf omschrijven ze het als een ‘sanctuary waar je lichaam ontspant, je geest tot rust komt en je ziel voldoening vindt. In House Of Rituals vind je veel meer producten dan in een van de 600 (!) Rituals winkels. En er valt van alles te beleven en te ontdekken.

Het gelijkvloers

Wanneer je langs de hoofdingang binnen komt, dan heb je links restaurant Rouhi. In een classy maar relaxte sfeer serveert de Franse kok er lokale ingrediënten met Aziatische invloeden tot een smakelijke gerechten die je gemakkelijk kunt delen. Zelf omschrijven ze het als ‘food for the soul’, gezond en lekker.

Na de lunch steek ik over naar het winkel gedeelte van House Of Rituals. Daar vind je het hele aanbod beautyproducten, maar ook limited editions die je enkel hier kan kopen. Allemaal erg leuk gepresenteerd (car diffusers op een scooter bijvoorbeeld) en duidelijk gericht op de jongere shopper die graag een fotogenieke selfie neemt aan de kleurrijke lip bar of op een schommel aan de romantische kersenbloesemboom. Dit is het Rituals zoals we het kennen. Wanneer je de roltrap naar de eerste etage neemt kom je in een ruimer universum terecht, met alles wat je kunt bedenken voor je huis en zelfs om te reizen.

Eerste etage: home & travel

Kies je geur, je flacon en de talisman om de hals te versieren.
Alles kun je kopen in House Of Rituals, tot loungewear, wasmiddelen en zelfs de decoratie items in de winkel.

Eerlijk? Rituals associeerde ik lang met veel te sterke geuren die verfijning misten. Maar aan de parfumbar en bij de huisgeuren ontdek ik toch een paar aangename creaties die mijn visie wat bijstellen. Er wordt zwaar ingezet op personalisering. Zo kun je alles wat je koopt in de winkel laten graveren met je naam of een boodschap. Voor de grote formaten interieurparfum kun je zelf je flacon kiezen, net als aan de parfumbar. Maar ik zie ook kussens en zelfs hele opgemaakte bedden met de exotische luxueuze huisstijl van het merk. Reiskoffers, luxe wasmiddel en -verzachter en opvallende decoratieve interieurspullen zoals een megalamp, beeldjes, salontafelboeken, … alles is er te koop! Alles om je eigen House Of Rituals in te richten…

Tweede etage: de Body spa

Pedicure op zijn Amerikaans
De manicure bar

Met de roltrap gaan we door naar de spa, een grote heldere ruimte waar je terecht kan voor een manicure en pedicure. De verzorgingscabines zijn afgesloten van de winkel voor privacy. Je kunt er verschillende gelaatsbehandelingen boeken, maar het leukste lijkt me de schuimmassage. Die gebeurt op verwarmde stenen tafels, net zoals in een traditioneel Turks badhuis. Maar dan in een meer design omgeving 🙂

Derde etage: de Mind Spa

De Brainbar
De meditatieruimte met fantastisch uitzicht

Maar de grootste verrassing van het House Of Rituals is de Mind Spa. Aan de Brain Bar kun je alvast je geest oefenen om te kalmeren door een spelletje dat je hartritme monitort. Hoe kalmer je bent, hoe hoger je de luchtballon kunt doen stijgen. Er blijkt nog veel werk aan de winkel voor mij. Dan maar de korte intro van de mind spa en een uitleg over het mentale effect van stress bekijken.

Ik werp een blik in de ruime meditatieruimte, waar je in groep kunt mediteren. Dat doe je rond een kunstwerk dat een kampvuur van glazen kokers voorstelt. Hoe rustiger de groep wordt, hoe meer de kokers oplichten waardoor het vuur lijkt op te laaien. Ik zou vooral naar buiten staren, want je hebt hier een prachtig uitzicht op het plein en de daken.

Maar ik wil hier ook zaken uittesten. Zoals de Breathing Bubble, een akoestische design zetel waarin je je kunt afzonderen achter een gordijn. Een video babbelt je door ademhalingsoefeningen, gebaseerd op de Wim Hof methode. Deze zouden je helpen ontspannen. Ik kom er 20 minuten later lichtjes duizelig uit. Ook hier heb ik duidelijk nog wat te leren. Het meest nieuwsgierig ben ik naar de Brain Massage. Die zou je in 20 minuten helpen ontspannen of weer helemaal opladen.

Info

House Of Rituals, Spui 10, Amsterdam. www.rituals.com

Lees ook:

Hersenmassage, een powernap voor het brein

Brussel mijn schone: beautyshoppen in de hoofdstad

De leukste beauty webshops van eigen bodem

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht