Trend gespot: high tech beauty

high tech style portrait of a young girl

Na het succes van de trackingssystemen om je gezondheid en sportprestaties op te volgen, volgt de badkamer. Die slibt onderhand dicht met tools allerhande. Om je acné onder controle te houden, cellulite weg te masseren, pigmentvlekken of rimpels te vervagen, ongewenste haartjes weg te laseren, enzovoort. Je kunt het niet bedenken of er bestaat een apparaat of een app voor. De elektrische tandenborstel is stilaan ingeburgerd en ook de automatische reinigingsborstel (Clarisonic, Clinique) lijkt goed op weg. En als ook Kruidvat zo’n borstel uitbrengt in zijn huisgamma, dan weet je dat het een trend is.

Virtual Reality

Maar ook virtual reality is niet langer science fiction. Panasonic stelde vorig jaar een spiegel voor met ingebouwde camera’s. Die scannen je gezicht op onvolmaaktheden en oplossingen voorstelt. Hij laat zien hoe je met bepaalde make-up en kapselstijlen zou staan. Net zoals de Make-up Genius App van L’Oréal Paris waarmee je het effect van een make-up product of een volledige look op je eigen gezicht kan zien. Als het resultaat bevalt, kan je het product met een druk op de knop bestellen. Of een tutorial afspelen die je stap voor stap toont hoe je een bepaalde look creëert. YSL gaat nog een stapje verder door een tutorial op maat te leveren. Het merk experimenteerde vorig jaar al met Google Glass. De bril filmt hoe een make-up artist je opmaakt met de nodige uitleg. Het filmpje wordt je nadien doorgemaild zodat je opnieuw kan bekijken hoe je je moet opmaken.

Digitale revolutie bij L’Oréal

Niet toevallig zijn YSL en L’Oréal Paris twee merken uit het L’Oréal concern, dat het voortouw neemt in de digitale revolutie in de beautysector. Daarom stelde de groep een superteam digitale experts samen, waarvoor ze zelfs een topvrouw bij Google wegplukten. L’Oréal wil via deze weg de communicatie met de consument personaliseren en de verkoop stimuleren. Daarvoor rekent het op high tech technologie. Zoals ‘beacon technologie’, een communicatiesysteem dat klanten op de hoogte brengt van promoties in de winkel die ze bezoeken. De promoties zijn gepersonaliseerd en gebaseerd op opgegeven voorkeuren, vroegere aankopen of een boodschappenlijstje.

Draagbare technologie

Maar ook in productontwikkeling ziet L’Oréal een belangrijke rol weggelegd voor het digitale. Deze zomer zal La Roche-Posay (een apotheekmerk uit de L’Oréal groep) in enkele landen (niet in België) een draagbare uv-patch lanceren die aangeeft of je voldoende beschermd bent tegen de zon. Volgens het digitale communicatiebureau R/GA schakelde L’Oréal ingenieurs van de Amerikaanse universiteit van Illinois in om een flexibele draagbare elektronische patch te ontwikkelen. De patch kan veranderingen in de huid en het lichaam meten, zoals temperatuurveranderingen, bloedcirculatie, ontstekingen en hydratatie. Met die info kunnen de labo’s betere verzorgingsproducten ontwikkelen. Het stelt consumenten ook in staat om zelf een huiddiagnose te stellen. Onderzoeksbureau Mintel verwacht dat deze draagbare technologie nog verder zal evolueren, geïntegreerd in bijvoorbeeld high tech juwelen die zo extra functioneel worden.

Info

Lees meer op loreal.com

Lees ook:

Hersenmassage, een powernap voor je brein

Hype getest: de jaderoller

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht