Flowerbomb van Viktor & Rolf viert zijn tiende verjaardag


F6

Geboren op de catwalk

Een dikke tien jaar geleden werd Flowerbomb, het eerste parfum van Viktor & Rolf geboren. Op de catwalk. Tijdens het defilé van lente 2005 fluisterde een stem een paar keer ‘Flowerbomb‘, waarna het podium draaide en een levend schilderij van modellen in alle tinten roze tevoorschijn kwam.

Een ontmoeting met het ontwerpersduo

Naar aanleiding van de lancering mocht ik het Nederlandse ontwerpersduo interviewen in hun hoofdkwartier in Amsterdam. Ze hadden hun hondjes mee en maakten een ernstige indruk. Ik had een zakje Gentse neusjes mee gebracht als cadeautje, omdat het parfum me aan die snoepjes deed denken. Ze keken me peinzend aan, twijfelend of ze dat nu een compliment vonden of niet.

Viktor & Rolf wilden een supervrouwelijke geur. En wat is er vrouwelijker dan bloemen? Flowerbomb ruikt dan ook zoals het klinkt: als een explosie van bloemen, maar dan wel ingepakt in een roze wolk van suikerspin. Of marshmallows. Meer girly dus dan vrouwelijk. Meer voluptueus blond dan ‘brainy’ brunette. Aanvankelijk ruikt het fris zoet (dankzij citrus), maar naarmate de kopnoten vervagen, krijgt vanille de bovenhand en wordt het gourmand. Crèmig als een crème brulée, zoet als loukoum van rozen. Net wanneer het water in mijn mond komt van de zoetigheid duikt er hout in de vorm van een cleane patchoeli op. Dat is het moment dat ik Flowerbomb op zijn best vind.

Het geheim van succesvolle parfums

Niet dat zoete bloemengeuren mijn cup of tea zijn, maar een parfum dat 10 jaar weet te overleven in een overbevolkte markt kan op mijn respect rekenen. Dat komt omdat het geheel klopt. Geur, naam en flacon (een roze handgranaat) vertalen elk op hun manier het concept van roze fluffiness. En ook technisch is dit parfum in orde: het evolueert harmonieus, heeft een redelijke diffusie en een lange adem.

Info

Viktor & Rolf Flowerbomb eau de parfum 30 ml: 69,50 euro, 50 ml: 92,50 euro, 100 ml: 121 euro. Eau de toilette 50 ml: 82 euro. Douchegel en bodymilk: 51 euro. Te koop in de parfumerie. 

Lees ook:

Matière Première, de parfums van parfumeur Aurélien Guichard

10 bloemengeuren die je wilt ruiken

Kan een rozengeur ook door mannen worden gedragen?

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht