Hoe Corona voor nieuwe beautygewoontes zorgt

Het zijn rare tijden. Zeker als je op een nieuwsredactie werkt, lijkt Corona je leven te beheersen. Niet dat ik panikeer, maar het doet je nadenken over je dagelijkse gewoonten. Handen wassen gebeurt niet meer half onbewust routineus maar is een ritueel geworden, dat ik steevast afsluit met handcrème. PC en smartphone krijgen een alcoholdoekje als ontbijt en ik heb een speciaal talent ontwikkeld om deuren te openen zonder handen. Dit weekend herorganiseer ik ook mijn badkamer om alles zoveel mogelijk Corona proof te maken 🙂

Verzorg je handen

Desinfecterende handgels hebben de grootste impact op mijn beautyroutine, omdat ze mijn handen uitdrogen. Hoewel ik handcrème meestal pas boven haal bij guur winterweer merk ik dat ik ze nu een gewoonte zijn geworden. En ook dat ik steeds naar dezelfde grijp: de handcrèmes die hydrateren maar geen vette film nalaten. Dat zijn: Clarins Crème Mains (alltime favourite, alleen al voor de geur), Chanel Le Mains (prachtige verpakking) en Clinique Deep Comfort (parfumvrij, ideaal wanneer je handen wat geïrriteerd geraken). Ik heb er overal eentje liggen: in de wagen, in mijn handtas en naast de lavabo. Op mijn nachtkastje ligt Nivea 3 in 1 Repair, die is iets vetter, dus perfect voor de nacht.

Reinig je beautytools

Dit weekend zullen alle make-up borstels en andere tools goed gereinigd worden. Ik kocht vroeger een speciale borstelreiniger, maar eerlijk: een wasje met een zachte shampoo werkt net zo goed (misschien zelfs beter). Wel goed uitspoelen en vooral goed laten drogen! Ook alle potloden scherp ik eerst aan voor ik ze gebruik. Zo werk je niet alleen preciezer, maar ook hygiënischer.

Check de houdbaarheid

In deze tijden krijg je automatisch weer wat meer aandacht voor hygiëne. Ik vertrouw doorgaans op mijn scherpe neus om te bepalen of een product nog goed is of niet: een geur die verandert of een textuur die ‘uiteen’ lijkt te vallen zijn een teken van bacteriële besmetting. Maar nu ben ik er wat strenger op geworden. Alles wat voorbij de aanbevolen houdbaarheidsdatum was ging er onverbiddelijk uit. Niet altijd even gemakkelijk, want er staat wel aangegeven op veel producten hoe lang je ze na opening kan bewaren, maar wanneer was dat ook alweer? Ik plak er nu dus een stickertje op met een datum wanneer ik ze heb geopend. Verwacht je dus aan een resem empties posts met reviews van geteste producten, die ik helemaal of half heb opgebruikt. In het archief vind je meer info over de houdbaarheid van make-up.

Sluit je verpakkingen

Ik ben verre van een neuroot, maar potten zonder deksel of open tubes kan ik echt niet zien. Dat is vragen om problemen. Zeker in Corona tijden. Cosmeticaproducten zijn daar wel op voorzien en bevatten voldoende bewaarmiddelen, maar met luchtdichte pompflacons heb je dat probleem sowieso niet. Houd deksels dicht en bewaar je producten op een droge en koele (kamertemperatuur is ok) plek.

Hygiëne is extra belangrijk in Corona tijden

Vermijd het om je vingers te gebruiken

Eerlijk: wie gebruikt het spateltje dat bij een pot crème wordt geleverd? Ik alleszins niet. Maar ik ben ook niet zo gek van potten, ik vind het gewoon niet zo hygiënisch. Ga voor de meest hygiënische alternatieven: gebruik lippenbalsem in stickvorm in plaats van een potje, zo moet je je vingers niet gebruiken om het aan te brengen. Probeer je foundation eens met een borstel aan te brengen in plaats van met je vingers, net zoals de (meeste) professionals. Idem dito voor gloss.

Lees ook

Hoe voelt het wanneer je je reukzin verliest

The covid-19 effect on beauty

Huidverzorging geïnspireerd door covid-19

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht