St Vincents, een hipster concept store in Antwerpen


7

Concept store vermomd als hipster loft

Ik loop er haast voorbij wanneer ik de nieuwe hippe koffiebar zoek waar ik met collega’s heb afgesproken. Behalve een bord en twee paspoppen leidt je aan de gevel nauwelijks af dat er hier van alles te beleven valt. Een salon met vintage meubelen en een hoop fotokaders doen je twijfelen of je niet in de loft van een stel hipsters terecht bent gekomen. Iets verder staat een lange toog, waar je koffie en thee kan bestellen. Muren zijn ruw gelaten. Op de vloer ligt een gepolijste beton. In de ruimte achteraan staan rekken en tafels met een mooie selectie kleding, hebbedingen, accessoires, decoratiestukken en zelfs verzorgingsproducten en boeken. Alles wat je ziet in St Vincents is te koop.


4

Creativiteit spot in Antwerpen

“We zijn net een maand open. We hebben alles zelf ingericht, zelfs mee verbouwd” vertelt de eigenaresse met Indische roots. Zij was juriste, haar partner econoom. Ze ontmoetten elkaar in Amsterdam en wilden meer creativiteit in hun leven. Zelf houden ze van reizen, shoppen en ervaringen en vonden weinig plekken die helemaal aan hun wensen voldeden. Dus besloten ze zelf hun ideale winkel te ontwikkelen. In Antwerpen. “Mijn partner is Belg en heeft wel wat vrienden hier. Bovendien is Antwerpen een stad waar zo’n winkel nog mogelijk is, waar er letterlijk en figuurlijk ruimte is voor een dergelijk concept.”

Hoewel er best veel keuze is, is het niet overweldigend. “We wilden geen stapels kleren zien. Elk stuk krijgt hier genoeg plaats om tot zijn recht te komen. Het is een zeer persoonlijke selectie van jonge, onbekende designers, voornamelijk basisstukken van goede kwaliteit.” Designklassiekers worden gemixt met vintage meubels, om het interessant en niet te steriel te maken. Tussen al dat moois geniet je van koffie of thee aan de grote eettafel of in een van de salons die een ’thuisgevoel’ geven. Die persoonlijke aanpak wordt ver doorgetrokken, tot in de naam. “Vincent is de naam van mijn vader, die ik vorig jaar verloren ben.” vertelt de eigenares. “Omdat hij zeven jaar monnik is geweest, hebben we er ‘Saint’ aan toegevoegd”. En dat is niet het enige verhaal dat je hier zal tegen komen.

Info

St Vincents concept store & coffee bar, Kleine Markt 13, 2000 Antwerpen. www.stvincents.co. Open van maandag tot zondag, van 10 tot 19 u.

Lees ook:

6 nieuwe beauty adressen in Antwerpen

Beauty hotspots in Antwerpen

Kiez, eco met Berlijnse vibes

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht