Cocon biedt beautybehandelingen in alle privacy en luxe

Af en toe boek ik een dagje vrij in mijn agenda voor ‘een groot onderhoud’. Dan probeer ik naar de kapper te gaan, mijn wenkbrauwen te laten doen en met wat geluk ook nog mijn nagels. Een gelaatsbehandeling krijg ik nooit gecombineerd, want al die adressen hebben uiteraard hun eigen agenda en wachtlijsten.

Mijn laatste ‘verwen’dag was allesbehalve ontspannend. Bij de kapper was er vertraging, waardoor ik 3 kwartier achterliep op mijn eigen programma (met nochtans ruime marges om stress te vermijden). Uiteraard kwam daar nog een file bovenop, toen ik naar de andere kant van de stad moet. 10 minuten te laat, buiten adem en helemaal opgedraaid, kwam ik aan in de brow bar. Daar had ik het geluk dat de volgende klant haar afspraak last minute had afgezegd, waardoor er ruimte was in hun agenda. Maar terug de stad in te duiken naar dat ene nagelsalon dat zonder afspraken werkt, daar had ik geen zin meer in. Ik heb ze dan maar zelf gelakt.

In een groot pand werden 8 coconnen ingepland

1 adres waar je alles kunt laten doen

Een adres waar je al die beauty services kan combineren, dat is een gat in de markt. En dat werd een paar jaar geleden al gespot door ‘de jongens’, serial entrepreneurs Dries Henau en Yuri Vandenbogaerde. Misschien ken je hen van De Wasbar (hippe wasplekken waar je ook wat kunt eten en drinken) en Chez Claire (luxe-eclairs). Corona gaf hen de tijd om het plan te laten rijpen, de juiste mensen en het nodige geld te zoeken. Het resultaat opende deze week de deuren: beautycentrum Cocon.

Het interieur van Cocon voelt ruimtelijk, luxueus en ontspannend aan

Het concept van Cocon

Het principe: 1 cocon, waar beauty experts naar jou komen. In je privé-ruimte hoef je niet naar het geroddel van andere klanten luisteren en zit je niet te kijk met een weinig flatterend ‘work in progress’. Op het menu: gelaatsverzorging van Maria Galland, een nieuw kapsel, kleuren en verzorgen met Kérastase en Davines, je wenkbrauwen en je nagels (mani & pedi). Alle behandelingen worden op elkaar afgestemd, zodat je geen tijd verliest.

8 coconnen staan strategisch ingepland in een ruim pand (waar vroeger interieurzaak Donum zat), om het ruimtelijk gevoel te behouden. Ruime, ronde kamers met rustgevende kleuren en mooie materialen, waar aangepast licht en muziek je helpen ontspannen. De ruimtes zijn goed geïsoleerd. Het weinige geluid dat doorkomt wordt doorgaans gedempt door de sfeermuziek.

Het kader is erg mooi, met een productshop, een grote stadstuin met terras, en een bar waar je iets kunt drinken of een kleinigheid eten. Dat is overigens enkel voor klanten, nieuwsgierige shoppers kunnen hier niet terecht. Zen is het overheersende gevoel; mooie kunstwerken en rustige hoekjes tillen het naar een hoger niveau. Daarvoor werd kunstenaar Bob Verhelst ingezet als artistiek directeur en interieurstudio We Want More. Alles is afgestemd op de drukbezette vrouw (of man), die nog snel iets kan afmaken in de business corner.

Wassen, knippen, kleuren en meer, in de privacy van je eigen cocon

Getest: de haarservice

Mijn beautycollega’s testten een deugddoende gelaatsverzorging met fantastische massagetechnieken. Ik testte de haarservice. Die is net een tikje anders dan in het kapsalon. Geen luide muziek of lawaaierige klanten of haardrogers. Een waszetel met een voeteneinde dat mee omhoog gaat en verandert in een bed zodat je geen stijve nek overhoudt aan de wasbeurt. Hij geeft zelfs een zachte massage!

Het Kérastase protocol voor mijn gevoelige hoofdhuid en droge haar, samengesteld na een analyse, bestaat uit een uitgebreide hoofdhuidmassage tijdens de dubbele wasbeurt. Daarna volgt een masker dat een paar minuten mag intrekken onder een verwarmde handdoek. Allemaal erg ontspannend en verzorgend, want mijn haar voelt zacht aan én ligt goed. Het wordt geknipt en gebrushed volgens mijn wensen. Ik heb al spijt dat ik de gelaatsverzorging niet heb geboekt, want die bevat ook een touch up van je haar en make-up, zodat je niet buiten hoeft met vettige haren en een blote billen gezicht. Hier wordt letterlijk aan alles gedacht.

In Cocon kun je ook iets drinken of een kleinigheid eten

Info

Gelaatsbehandeling (60 tot 200 euro), brows & waxing (vanaf 20 euro), make-up (55 euro), haircut (100 à 125 euro), styling (zonder knippen: 80 à 100 euro, 70 à 90 euro na een facial), kleuring vanaf 240 euro.

De behandelingen zijn niet supergoedkoop, maar gezien de service, de tijdswinst die gecombineerde behandelingen oplevert en de mooie, kalmerende omgeving is dit een mooie prijs-kwaliteit verhouding. Voor jezelf, of als een heel mooi geschenk.

Cocon, Hopland 47, 2000 Antwerpen. www.cocon.club  

Lees ook

House Of Rituals, een plek voor lichaam en geest

6 nieuwe beauty adressen in de provincie Antwerpen

Beauty hotspots in Antwerpen

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht