Getest: 10 x concealer

Wil je er fris en monter uitzien? Dan is een concealer essentieel: hij zorgt voor een uitgeslapen blik en verdoezelt wat nodig is zonder maskereffect. Wij gebruiken concealers vooral onder de ogen om kringen te dekken, puistjes en rode vlekjes. De betere concealers hebben volgens ons een (vrij) vloeibare textuur die je niet voelt, lang houdt en die je makkelijk met zowel je vingers als met een penseel uitwerkt.

Chanel Le Correcteur de Chanel

Belooft: lang houdende dekking met een natuurlijke finish

Getest: is een romige crème die gemakkelijk aanbrengt dankzij de sponsapplicator. Hij geeft een zeer natuurlijk effect, tussen mat en verhelderend (maar niet glanzend). De textuur is fijn genoeg om eventueel in lagen te werken voor meer dekking. Hij houdt goed en gaat niet uitlopen. 

Info: 35 euro, parfumerie, www.chanel.be

Clarins Everlasting Concealer

Belooft: dekking met matte finish die de huid niet uitdroogt

Getest: Een handige tube die je een precieze hoeveelheid concealer geeft. Zoals de naam belooft houdt hij lang, maar zonder de huid uit te drogen. De textuur is crèmeachtig, maar fijn genoeg om onder de ogen te gebruiken. Oppassen dat je niet teveel product gebruikt zodat je hem mooi kunt blenden en het natuurlijk oogt. Hij dekt goed en heeft een matte finish die toch niet doods of cakeachtig oogt.

Info: 29 euro, bestaat in 8 tinten. Te koop in de parfumerie of via www.clarins.be

Dior Backstage Flash Perfector concealer

Belooft: stralende kleur met goede dekking

Getest: Het borsteltje bevat niet teveel formule, zodat je redelijk nauwkeurig kunt werken. Deze concealer geeft een goede dekking, blendt mooi in de huid en houdt lang.

Info: 30 euro, 22 tinten. Parfumerie, dior.com

Lancôme Teint Idole Ultra Wear

Belooft: Een verzorgende concealer die 24 uur houdt en de huid laat ademenen

Getest: De spons grote applicator brengt een ruime hoeveelheid product aan, dus niet te enthousiast beginnen. Hij dekt medium, met een matte finish, maar je kunt hem opbouwen. Dankzij een hydraterende formule droogt hij de huid niet uit. Niet goedkoop, maar zeker een goed product.

Info: 29,50 euro, 20 tinten. Parfumerie

L’Oréal Paris Age Perfect Radiant Concealer

Belooft: stralende dekking voor de rijpere huid zonder in de lijntjes te kruipen

Getest: Deze concealer is speciaal ontwikkeld voor de rijpere huid. Hij heeft een lichte crèmetextuur die je in laagjes kunt opbouwen tot je de gewenste dekking krijgt. De finish is eerder stralend dan mat, wat flatterender is voor een mature huid.

Info: 13, 99 euro 3 tinten. Te koop bij Di en Kruidvat.

M.A.C. Studio Fix 24-hour smooth wear concealer

Belooft: langdurige dekking (24 u)

Getest: De kleine applicator met sponstip maakt nauwkeurig werken mogelijk. De formule is licht vloeibaar, waardoor hij gemakkelijk blendt in de huid en je vlot in laagjes kunt werken tot je de gewenste dekking krijgt. Hij geeft een goede, natuurlijke dekking die lang houdt.

Info: 33 euro, 33 tinten. maccosmetics.be

Nivea Hyaluron Cellular Filler 3-in-1 eyecare concealer

Belooft: Geeft de huid 24u hydratatie, dekt kringen en laat de ogen subtiel stralen.

Getest: Dit product heeft een grote mousse applicator waarmee je de fijne vloeistof als het ware op de kringen onder je ogen dept. Hij geeft een medium dekking die je kunt opbouwen. Dankzij soft focus pigmenten laat hij de ogen laat stralen. Fijn product, maar niet te enthousiast doorklikken of je hebt teveel product dat je niet weg krijgt.

Info: 15,95 euro, 3 tinten. Te koop bij Zalando.be

Rimmel The Multi-Tasker concealer

Belooft: goede dekking

Getest: De mousseborstel is redelijk dik en laat dan ook behoorlijk wat product achter. De formule dekt erg goed, matteert, maar droogt wel uit. Daarom gebruik ik hem vooral om puistjes te camoufleren, maar niet onder mijn ogen. Zijn matte finish geeft daar een onnatuurlijk effect en accentueert fijne lijntjes.

Info: 11,90 euro, 12 tinten. Te koop bij Kruidvat, Bol.com, douglas.be

Rimmel Kind & Free Hydrating concealer

Belooft: Vegan, parfumvrije en verzorgende formule

Getest: deze verzorgende concealer bevat hydraterende stoffen en antioxidanten. De textuur is licht en niet te nat, waardoor hij zich redelijk snel ‘zet’. Toch is hij vloeibaar genoeg om gemakkelijk onder de ogen te gebruiken en kringen te verbergen. Hij blendt mooi in in de huid en geeft een medium dekking die je kunt opbouwen. Met de sponsapplicator kun je redelijk precies werken. Een goede allrounder. 

Info: 10, 99 euro, 6 tinten. Te koop bij Kruidvat, Di, Douglas.be

Shiseido Synchro Skin Self-Refreshing Concealer

Belooft: medium tot volledige dekking die 24 uur lang houdt en zich aan de omstandigheden aanpast

Getest: Deze concealer heeft een stabiele formule, die bestand is tegen warmte, talg, vocht en sporten. De formule is verzorgend, met antioxidanten en een polymeer dat ervoor zorgt dat vuildeeltjes zich niet kunnen vastzetten op de huid. Slimme pigmenten verbeteren optisch de teint en de huidtextuur en geven een zachte gloed. De formule is wat dikker, maar blendt makkelijk in de huid en geeft een dekking die je kunt opbouwen zonder cake effect. Hij blijft lang en goed zitten.

Info: 33 euro, 16 tinten. Parfumerie en www.shiseido.be

Lees ook

3 manieren om concealer te gebruiken

François Nars, visagist van de supermodellen

3 glow creams getest om een vale teint te boosten

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht