Met een concealer kan je veel meer dan enkel camoufleren

Foto: George Milton @ Pexels

Hoewel ‘oudere’ beautybloggers (20+ :-)) eerder in de minderheid zijn, zijn het toch de dankbaarste proefkonijnen. Liftende crèmes die beloven alles glad te strijken, oogcrèmes voor een wakkere blik, lipsticks die niet uitlopen, … Al die mirakelproducten worden ongenadig aan de échte realiteit getoetst. Zo ook de concealers die voor eeuwig en 1 dag elke vlek, kring of imperfectie beloven te camouflere. Zonder cake effect, uiteraard. Met pigmentvlekjes als souvenir van roekeloos zonnebaden tijdens mijn tienerjaren, donkere kringen van te korte nachten en de eeuwige hormonale pukkel(s) is concealer voor mij een absolute must. Maar wist je dat hij veel meer kan dan enkel camoufleren, zolang je de kleur en textuur maar aanpast?

Imperfecties te camoufleren

Concealer gebruik je om een pukkel, gesprongen adertje of pigmentvlek lokaal te camoufleren. Dat vraagt om een dekkende textuur, die toch versmelt met de huid. Fixeer eventueel met een poeder of breng er een foundation over aan.

Concealer voor een frisse blik

Je kunt concealer ook gebruiken om donkere kringen onder de ogen te verdoezelen. Let er op dat je een heel vloeibare textuur kiest om een cake-effect te vermijden. Wat ook helpt zijn verhelderende pigmenten die de ogen weer laten stralen. Bedek de kringen en werk uit tot in de binnenste ooghoeken. Breng het aan in puntjes en werk goed uit zodat het mooi versmelt op de huid. Vergeet ook je oogleden niet: met een laagje concealer (goed uitwerken!) zien ze er frisser (want egaler) uit en houdt je oogschaduw beter.

Om te contouren

Is de concealer die je in de winter gebruikt een tikje te licht voor je zomerteint? Indien de textuur licht genoeg is en niet al te dekkend kan je hem ook als een natuurlijke highlighter gebruiken. Breng hem rondom je lippen aan om je mond voller te doen lijken. Of op de bovenkant van je jukbeenderen om ze boller te doen lijken. Een vleugje onder je wenkbrauwboog geeft een frissere blik. Andersom kan je je zomerconcealer in de winter gebruiken. Gebruik hem net onder je jukbeenderen, aan de onderkant van je kaaklijn en de zijkanten van je neusbrug om je gezicht meer te definiëren.

Lees ook

Op zoek naar een concealer? Lees eerst deze reviews!

Beauty hacks: haal meer uit je cosmeticaproducten

De primer, het geheim wapen van dertig-plussers

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht