Contouring getest: tips voor dummies.

Queen of contouring Kim Kardashian

Contouring voor dummies

Ik ben een eerder minimalistische make-up gebruiker, dus de contouring trend heb ik aan me voorbij laten gaan.  Visagisten en drag queens gebruiken deze professionele make-up techniek om gelaatscontouren te verfijnen. Sinds Kim Kardashian er ostentatief gebruik van maakt, raakte het ook ingeburgerd bij het brede publiek.

Voor alles wat meer dan 5 minuten werk vraagt heb ik doorgaans te weinig geduld,  maar toen de Chubby Stick Sculpting Contour van Clinique op mijn bureau belandde, werd mijn nieuwsgierigheid  geprikkeld. Wie wil er nu geen smallere neus of mooie jukbeenderen, zelfs al is het maar optisch? Ik ben fan van de Chubby Sticks (intussen al gekopieerd door verschillende merken), ze maken make-up fun én kinderspel. De donkerbruine kleur schrikt aanvankelijk een beetje af, maar de pigmenten zijn niet te sterk en je hem zeer gemakkelijk uitwerken en vervagen.

Hoe begin je er aan?

1. Met een highlighter (Chubby Stick Sculpting Highlight of een foundation in enkele tinten lichter dan je eigen kleur) teken je een V -van je binnenste ooghoek tot midden op je wang naar de buitenste ooghoek- en vul je die in. Dan ga je over je T-zone: je kin, je neus (enkel de bovenkant) in een smalle lijn omhoog tot tussen je wenkbrauwen, waar je die lijn laat uitwaaieren op je voorhoofd.

2. Dan breng je met de Chubby Stick Sculpting Contour (of een foundation die enkele tinten te donker voor je is) schaduwen aan: onder je jukbeenderen, op je ’temples’ (de zijkanten van je voorhoofd), aan de haarlijn van je voorhoofd (om dat optisch te verkleinen), langs de zijkant én op het puntje van je neus (om hem smaller te doen lijken) en de onderkant van je kaaklijn. Niet panikeren: het ziet er bizar uit, maar dat komt allemaal goed.

Tip voor 40-plussers: houd Bowie’s Ziggy Stardust look voor ogen.

3. Breng je foundation aan met een penseel en blijf goed blenden tot alle lijnen vervagen en schaduwen mooi versmelten.

4. Fixeer met wat poeder en breng eventueel wat zonnepoeder of blush (Clinique Sculptionary Contouring Palette) aan voor een mooie gloed. Eventueel extra highlighter op je jukbeenderen.

5. Deze techniek vraagt behoorlijk wat make-up en is dus eerder geschikt voor een avondfeestje dan een naturelle look voor overdag. Maak dus ook je ogen en lippen op om te vermijden dat het er raar uitziet.

Tips

*Heb je een lichte huid en vind je het er te onnatuurlijk uitzien, maar heb je graag toch wat meer definitie in je gezicht, gebruik dan een zonnepoeder (zonder glitters).

*Op Youtube vind je handige tutorials die je stap voor stap laten zien hoe je dat moet aanbrengen.

*Voor een fijnere neus: gebruik de donkere Sculpting Shade aan beide kanten van de neus. Breng highlighter horizontaal aan op de bovenkant van je neus. Blend goed in met de vingers.

*Voor een strakkere kaaklijn: breng de Sculpting Shade in stippen langs de kaaklijn aan en werk naar beneden toe uit.

*Om je jukbenen te accentueren: zuig je wangen naar binnen en breng highlighter aan op de bovenkant van de jukbenen. Breng wat Contour Shade aan onder je jukbenen en werk goed uit met je vingers.

CLINIQUE Chubby stick Sculpt ICON DOM FULL TREND LINEUP

Info

Clinique Chubby Stick Sculpting Contour en Sculpting Highlight: 32 euro. Clinique Sculptionary Cheek Contouring Palette in 6 tinten: 39,50 euro. Exclusief op www.clinique.be

Lees ook

Deze cult make-up vind je eindelijk in België

Strobing, de nieuwe make-up trend

Met een concealer kun je veel meer dan enkel camoufleren

<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/10673659/?claim=nm5fekazv6n”>Follow my blog with Bloglovin</a>

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht