getest: threading bij House Of Brows

Wenkbrauwen zijn zoals schoenen: ze maken of kraken je look. Dus waarom zou je de verzorging ervan dan niet uitbesteden aan een professional? Elke schoonheidsspecialiste kan wel overweg met een pincet, maar er bestaan ook echte brow experts die mee zijn met de laatste trends. Zoals Myriam Ayari van House of Brows, een van de weinige threading- experts, een Aziatische epilatietechniek. In Azië en het Midden-Oosten doen ze het al eeuwen, maar in Europa is threading -het epileren met een touwtje- minder bekend. Deze techniek is erg nauwkeurig en huidvriendelijk, omdat het minder huidirritatie geeft dan waxen. Gezien het belang dat wenkbrauwen tegenwoordig krijgen zal ook deze techniek steeds meer ingeburgerd geraken. In het buitenland is het een grote hype, maar hier is het zoeken naar een goed adres. Google levert enkel wat dodgy Aziatische salonnetjes op. En House Of Brows in Antwerpen.

House of Brows

Een filmpje op de site laat een mooie loftachtige ruimte zien.. én een reserveringskalender die wéken vol zit. Dat geeft voldoende vertrouwen om een afspraak te maken. The lady of the house is Myriam, een schoonheidsspecialiste die niets liever doet dan wenkbrauwen. “Ik ben liever de hele dag met wenkbrauwen bezig dan af te wisselen met behandelingen waar ik minder zin in heb.” Dus begon ze een dik jaar geleden met The House of Brow. Het liep zo goed dat ze 3 maanden geleden verhuisde naar een groter pand: een moderne, lichte loftachtige ruimte waar het aangenaam wachten is.

De kunst van het threaden

Myriam vraagt hoe ik mijn wenkbrauwen wil hebben: natuurlijk of wat strakker. De trend is natuurlijk, maar Myriam raadt me een gulden middenweg aan om mijn vrij rechte wenkbrauwen toch enige vorm mee te geven. Ik volg blind haar advies en geef haar carte blanche. Ze gaat er met een borsteltje door en knipt met een schaartje wat langere haartjes op de juiste lengte. Daarna pakt ze een draad, wikkelt die rond haar vingers en begint aan het ’threaden’. Met de draad grijpt ze de ongewenste haartjes en trekt ze uit. Je kunt er preciezer en vooral rechter mee werken dan met een pincet. Het is een apart gevoel: iets tussen epileren met een pincet en met een scherpe schaar langs je huid knippen. Pijn doet het niet echt, het is alleszins huidvriendelijker dan waxen. Zeker voor mensen met een dunne huid. Een ander voordeel: ook de onzichtbare donshaartjes worden mee verwijderd, wat een extra gepolijst resultaat geeft.

Het resultaat

Hoewel ik denk dat mijn natuurlijke wenkbrauwvorm niet slecht is en ik het regelmatig bijhoud, is Myriam toch een dik kwartier in de weer. En wanneer ik me vertwijfeld begin af te vragen of er überhaupt nog haren overblijven ontdek ik tot mijn verbazing in de spiegel dat mijn wenkbrauwen er juist voller uitzien. Myriam adviseert me om mijn wenkbrauwen een tintje donkerder te kleuren, wat de vorm beter doet uitkomen. Ik vertrouw haar blind en wandel buiten met hetzelfde euforische gevoel als een nieuw kapsel je kan geven. I’ll be back!

Info

House of Brows, oude Leeuwenrui 34A, 2000 Antwerpen. www.houseofbrows.be. Threading kost 17,50 euro, tinting 15 euro. Enkel op afspraak, open di 12-20 u, wo-vr: 10-18 u en za 10-15 u. Op tijd boeken, het is gemiddeld 2 maanden wachten op een afspraak.

Lees ook

Chado, verzorgende make-up voor wenkbrauwen en wimpers

Wenkbrauwen zijn de accessoires van je gezicht

Nieuwe mascara nodig?

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht