Geurtherapie: citrusparfums voor een boost

Parfums vertellen iets over je persoonlijkheid, stijl of state of mind. Veel mensen hebben een duidelijke voorkeur voor een bepaald type geuren. Omdat deze hen een bepaald gevoel geven. En dat kan ook troostend werken. Deel 1 van geurtherapie: de citrusparfums

Photo by Santiago Manuel De la Colina from Pexels

Citrusparfums geven je een instant boost. Ze ruiken intens in het begin om dan even snel te vervliegen. Daardoor geven ze een dynamische indruk. Het zijn de favorieten van actieve no nonsense mensen die van aanpakken weten. Wanneer ze met tegenslag of verdriet kampen zullen ze weer grip proberen te krijgen door dingen te doen. Het zijn de mensen die er een punt van maken om voldoende te bewegen. Om plannen te maken voor betere tijden. Die van de nood een deugd maken en het huis opruimen of klusjes te doen. Die nadenken wat ze kunnen doen om familie, vrienden of die bejaarde buurman te helpen. Ze proberen optimistisch te blijven door niet bij de pakken te gaan zitten. En sprankelende citrusparfums helpen hen in de juiste mindset te blijven.

De klassiekers

  • Dior Eau Sauvage: een mannenparfum dat veel vrouwelijke fans én gebruiksters heeft. Het is een icoon in de parfumerie voor verschillende redenen en sinds 1965 een klassieker
  • Bvlgari Eau Parfumée au Thé Vert: een van de mooiste parfums van Jean-Claude Ellena. Het was het eerste ‘juweliers’parfum, wat een nieuw genre deed ontstaan. Groene thee vormt de ruggengraat van deze elegante geur. Deze werd verder aangekleed met kruiden en citrusvruchten, een korset van bloemen en een fluwelen jas van hout, muskus en amber.
  • Jo Malone Lime, Basil & Mandarin combineert de frisheid van limoenen, de sappigheid van mandarijntjes met een groene kruidige toets van basilicum. Een van de eerste én de beste geuren van Jo Malone.  

Aanraders

  • Tom Ford Sole di Positano is Italië gebotteld. De zon die de zee laat fonkelen, een strak blauwe lucht en de elegantie van luchtige witte bloemen tover je met 1 verstuiving te voorschijn!
  • Maison Francis Kurkdjian de Aquaparfums tonen citrusfrisheid op hun elegantst.
  • Atelier Cologne Orange Sanguine is een van de bestsellers van Atelier Cologne. Als je 1 geur van het merk ruikt, laat het dan deze zijn.

Lees ook

Wat frisse geuren over je vertellen

Genderneutrale geuren

De troost van propere geuren

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht