Mooy, beauty hotspot met een roze Instagramfilter

50 tinten roze

Plekken waar je iets kunt eten én je kunt vergapen aan de betere beautymerken en/of je wenkbrauwen of nagels laten fatsoeneren kan je op 1 hand tellen. Hasselt heeft Café Beauté in Hasselt en sinds begin dit jaar heeft ook Antwerpen weer (na het faillissement van Le Boudoir) een brunch/lunch plek voor beautyfans.

Op de plek waar een van mijn favoriete restaurants huisde –Hungry Henrietta-, is een roze bom ontploft. Het contrast met het vroegere zwarte, eerder mannelijke universum kon niet groter zijn. Dat is even wennen. Alles is roze. De muren, de bank, de bordjes, het bestek, …. Zelfs de koffiemachine en het toiletpapier! De paar mannelijke klanten (meegesleurd door hun vriendin) blijven dan ook veilig op het zonnige terras zitten.

Het food aanbod

Het is te warm voor de signatuur Pink Gold Latte (yep, roze, mét goudschilfers), dus kies ik voor een homemade limonade (6,5 euro) van frambozen en basilicum. De kaart staat vol met smakelijke, gezonde suggesties met hoog Instagramgehalte. Iets waar de twintigers een tafeltje verder enthousiast aan beginnen, na de eindeloze selfies voor de bloemenmuur. Mijn sushi bowl (20 euro) is een lust voor het oog: sugar snaps, toefjes wasabi, notenkruimels, opgerolde komkommer- en zalmreepjes, noriplakjes en de eetbare bloemblaadjes die ook de taarten opfleuren.

Het beauty aanbod

Met veel zelfdiscipline laat ik die aan me voorbij gaan en ik ga op zoek naar de beautyshop die achterin ligt. Bij Mooy is er veel aandacht voor luxe natuurlijke huidverzorgingsmerken zoals Likami, Nuori of Namari. Ik kom in de verleiding door de prachtige lipsticks van La Bouche Rouge. Ook een geurkaars van Overose is moeilijk te weerstaan. Allemaal mooie merken die je niet overal vindt. Alles voelt hier als verwennerij, van het menu tot de beautyproducten. Snel haast ik me naar buiten voor ik overstag ga. Ik kom nog wel eens terug, met die ‘roze minded’ vriendin. En dan neem ik misschien wel een obligate selfie voor de bloemenmuur of met die Pink Gold Latte (6,5 euro).

Info

Mooy, Lombardenvest 19, 2000 Antwerpen. www.mooyantwerp.be Di-za 10-18 u.

Lees ook

Kiez, ecolifestyle adres met Berlijnse vibes

House of Rituals, een plek voor lichaam en geest

Senteurs d’Ailleurs de Brusselse tempel van nicheparfums

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht