Dit zijn de leukste Belgische beauty webshops

Tegenwoordig kun je de leukste beautyspullen vanuit je luie zetel bestellen. Maar ook heel wat Belgische webshops hebben een mooi aanbod waar je gegarandeerd iets naar je gading zult vinden. Franciska Bosmans en ik maakten een lijstje van onze favoriete Belgische beauty webshops. #supportsmallbusinesses

Sofie’s favoriet bij Be-OO-Kay

Be-OO-Kay

Wat? BE-OO-KAY brengt K-beauty van minder bekende merken met een authentiek verhaal. ‘Bee’ staat voor Belgisch, ‘oo’ voor de verrassende texturen die typisch zijn voor K-beauty en ‘kay’ is een knipoog naar K-beauty.

Wie? Helen Willems, een veteraan uit de cosmetica industrie raakte gefascineerd door K-beauty tijdens een business trip naar Zuid-Korea. Ze besloot om een webshop te beginnen en doopte hem BE-OO-KAY. Haar dochter Charlotte staat in voor de social media.

Onze tip? De texturen van de Maycoop producten zijn een aanrader, de Green Tea Pure Cleansing Balm van Yadah is een persoonlijke favoriet en het Anti-Trouble gamma van Yadah is een aanrader voor de pukkels van tieners met een gevoelige huid.

Info: www.be-oo-kay.be

Biotylab

Wat? Een van de grootste beauty webshops, gespecialiseerd in clean beauty

Wie? Anne Poelmans ruilde een leven als styliste en lifestyle journaliste in voor een webshop met natuurlijke huidverzorging, make-up, hygiëne producten en beauty accessoires.

Waarom? Bij Biotylab vind je alles om je ecologisch verantwoord te verzorgen en mooi te maken, van top tot teen. Het aanbod is ruim én ze heeft mooie merken. Maiwe, Likami en go as U.R. vertegenwoordigen er de Belgische kleuren. Anne heeft geen winkel, maar op afspraak kan je voor persoonlijk advies terecht in haar hoofdkwartier in Sint-Martens-Latem.

Info: www.biotylab.be

Blooms & Blossoms

Wat? Een webshop met natuurlijke, zo biologisch mogelijke gezichts-, haar- en huidverzorging en make-up.

Wie? Voedingsdeskundige Ineke Romaen bewijst dat ecologische en plantaardige cosmetica ook luxueus en doeltreffend kunnen zijn.

Waarom kopen? Omdat je op deze webshop buitenlandse merkjes vindt die in ons land (doorsnee) nog niet te vinden waren. Zoals de gezichtsverzorging van Mad Hippie, de vegan haarproducten van Cut by Fred van en de biologische tampons, maandverbanden en inlegkruisjes van Grace & Green. 

Info: www.bloomandblossom.com

Blos

Wat? In 2016 begonnen als webshop in clean beauty, met een vast adres vanaf 2019 in Hasselt. Blos heeft een mooie selectie, met make-up van Ilia, veel verzorging van o.a. Susanne Kaufmann, Verso, Vintner’s Daughter, The Glow, Guud en de Belgische nieuwkomer Moro Essentials.

Wie? Make-upartiest Kim Maes verkoopt enkel ‘cleane’, natuurlijke (internationale en Belgische) beauty- en wellnessproducten die ze zelf gebruikt én waarin ze sterk gelooft.

Onze cadeautip. Eén van de prachtige Stone Soaps (€ 22/stuk) met de hand gesneden stukken zeep

Info: Dokter Willemsstraat 16 Hasselt en online

Skincare Boulevard

Kris Schoeters werkte jaren in een befaamde huidkliniek voor ze haar eigen webshop opstartte. Haar bedoeling: elke klant aan zijn/haar/x ideale huidverzorgingsroutine helpen. Je kan persoonlijk advies vragen, maar Kris gaat ook vaak live op Instagram om uitleg te geven over de huid, huidverzorging en make-up en deelt interessante weetjes op de Instagrampagina van de webshop. Ze is zo gepassioneerd door de huid en haar verzorging dat ze al een opleiding cosmetologische wetenschappen afrondde én haar eigen Synbiotic skincare met pre- en probiotica oprichtte voor een huid(microbioom) in balans. 

Onze cadeautip. Ook last van droge, kapot gewassen/ontsmette handen? Of je wil ze simpelweg goed verzorgen? De Walking Hand Spa van het Belgische Nannic (€ 81,90) biedt alles voor mooi verzorgde, gezonde handen. (We zagen indrukwekkende voor en na-foto’s van kapotte handen die er na drie dagen al veel beter uit zagen.) Zacht, maar efficiënt handen wassen doe je met de Cleansing Foam. Het herstellende handserum voedt, herstelt en werkt in op huidveroudering. Aanbrengen en daarover de nitrilhandschoentjes aantrekken zodat het serum beter kan intrekken. 

Info: Online en volg ook zeker de Instagramaccount als je geïnteresseerd bent in huid(verzorging).

Sqon

Wat? SQÓN is een webshop met duurzame, zo zero waste mogelijke beautyproducten. Alles werd eerst uitgebreid getest en goedgekeurd en is Belgisch of komt uit Nederland, om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Je kan de producten apart kopen, maar handig zijn ook de ritueelboxen met alles wat je nodig hebt mocht je bijvoorbeeld op een duurzame manier willen beginnen scheren of je haar wassen. 

Wie? Een vand e 4 partners is beautycollega Sanne Delee, die naast haar werk voor Libelle ook nog bijklust als visagiste en de meest romantische kapsels voor bruidjes verzorgt.

Onze cadeautip. De ritueelboxen vormen niet alleen een mooi cadeau, ze zijn ook een handige en slimme aankoop mocht je duurzamer in de badkamer willen zijn, maar geen idee hebt waar te beginnen in het intussen érg uitgebreid aanbod duurzame cosmetica. Doe ons maar het Relaxritueel (€ 75) voor een uitgebreid me time-moment: met een naar citroentaart geurende lichaamsscrub van het Nederlandse Flow Cosmetics, een reinigend gezichtsmasker van het Belgische Bobone, een ylang ylanggeurkaars van Gerhilde maakt en een scrubhandschoen.

Info: sqon.be

Things by Dings

Wat? Een klein, maar dus overzichtelijk aanbod beauty- en homeproducten voor klein en groot, geselecteerd en geliefd door Ciska Dings. Alles moet van haar cruelty-free, eerlijk en zo natuurlijk en milieuvriendelijk mogelijk zijn. Je kan op afspraak ook langs in de “backstage” van de webshop waar Dings je met raad en daad bij staat. 

Wie? Ciska Dings werkte ze als marketeer, make-upartiest en barbier bij bekende namen in de cosmeticawereld. She knows her beauty stuff.

Onze tips? Favorieten van Fran zijn de nagellakjes van het Franse Manucurist (€ 14/stuk) en het collageen boostend kuurtje Revitaltrax. Sofie is onder de indruk van de zonneproducten die Ciska zelf ontwikkelde. 

Info: thingsbydings.com

Lees ook:

Onze favoriete beauty adressen in Oost- en West-Vlaanderen
De mooiste beauty adressen in Brussel
Beauty hotspots van eigen bodem in Antwerpen
Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht