Dit zijn onze favoriete beautyadresjes in Oost- & West-Vlaanderen

De Vloanders, aka Oost- en West-Vlaanderen, hoeven heus niet onder te doen voor usual suspects als Antwerpen en Brussel op gebied van moois van eigen bodem. Dit zijn de favoriete beauty adresjes van Café Cosmétique in Oost- en West-Vlaanderen.

Clothilde in Aalst

Clothilde in Aalst en Gent

Wat? Veel mensen zien Aalst nog niet als gezellige winkelstad voor een dagje weg, maar daar komt verandering in. Zo kwamen er de voorbije jaren enkele erg leuke adresjes bij waaronder Clothilde, de beautywinkel van Chloé Matthieu en Dries De Kimpe. Clothilde staat voor cleane, natuurlijke slow beauty en biedt een ruim aanbod merken met een sterk verhaal. Chloé gelooft sterk in less is more, in investeren in de juiste producten die je écht gaat gebruiken en die écht wat voor je huid (en haar) betekenen. 

Naast internationale merken als Agent Nateur, Ere Perez, Egyptian Magic en Bloomeffects vind je er een mooie selectie Belgische beauty met Skin by Dings, i.am.klean, Maiwé, Self, Rainpharma, Super Duper Body en Leonis Barbam. Goed om weten: het koppel is druk bezig een pand om de hoek van de huidige winkel te verbouwen. Dat is bijna dubbel zo groot als de huidige winkel, dus meer plek voor producten, workshops en behandelingen. De opening is voorzien voor februari. 

En als je dan toch in Aalst bent: Chloé tipte ons nog deze leuke adresjes. “Zaken als Anna Pops, Fonetik, Stat en Pastoor zijn verborgen parels. En voor een drankje of hapje zijn Philimonius, Villa Vilander en Cimorne aanraders.” 

Onze cadeautip. Partner/Vader/Vriend met een baard? Het Belgische Leonis Barbam biedt natuurlijke verzorging in stoere verpakking zoals de voedende en beschermende White Gold Beard Balm (€ 21,95).

Louis D’Haeseleerstraat 9 in Aalst, Hoornstraat 6 in Gent en online.

Bella Mi Beauty In Gent

Bella Mi Beauty in Gent

Eind 2018 opende Mel haar eigen beauty bar in hartje Gent. Je kan er terecht voor parfums, make-up en huid- en haarverzorging van cleane, veelal natuurlijke nichemerken als Pestle & Mortar, Dr. Sebagh, Grown Alchemist, Ilia, Apot.Care, Philip B., Miller Harris en Jusbox. Maar je kan je er ook onder handen laten nemen in de brow & lash bar, in de make-upbar of tijdens een gezichtsbehandeling. 

Onze cadeautip. De Box of Stars van Pestle & Mortar (€ 89) vormt een goede kennismaking met het Britse merk met producten die zo wat elke huid kan gebruiken. De giftbox bevat alle producten die je nodig hebt voor een gladde, goed gehydrateerde, stralende huid: een hyaluronzuurserum waarvan Mel zelf erg grote fan is, een hydraterende crème, een exfoliant en een oogcrème. 

Info: Henegouwenstraat 85, Gent en online.

Miglot Fragrance Lab in Gent

Miglot in Gent

Wat? Vorig jaar -een week voor de pandemie uitbrak- opende Miglot zijn Fragrance Lab aan de voet van de Gentse Veldstraat. Miglot is de baby van Kristof Lefebre, een van de weinige parfumeurs die ons land rijk is. Intussen vind je het merk al in enkele concept stores in Vlaanderen, maar een bezoek aan de Gentse winkel loont de moeite. Je vindt er het uitgebreide gamma (21 geuren en een uitgebreide collectie home fragrances) in een huiselijke, mooie omgeving. Maar de blikvanger is het glazen labo waar Kristof aan nieuwe geuren werkt.

Onze cadeautip? Een giftbox (84 euro) om het héle gamma in 21 samples te ontdekken met een voucher van 25 euro. Je maakt bovendien kans om 1 van de 10 gouden minisprays te vinden waarmee je een workshop mét overnachting kan winnen (waarde: 445 euro)!

Info: Miglot Fragrance Lab, Koophandelsplein 17, 9000 Gent. www.miglot.com

Fin Du Jour in Gent & Kortrijk (& Anwterpen)

Fin du Jour in Gent & Kortrijk

In 2014 opende Miriam Rouw Fin du Jour in de Gentse Vlaanderenstraat. De naam verwijst naar het einde van de dag, het moment dat veel vrouwen voor het eerst tijd nemen voor zichzelf, om hun huid te verzorgen. Ze stelde een mooi aanbod samen van nichemerken: met klinkende namen als Diptyque en Maison Francis Kurkdjian maar ook altijd een paar labels waar je nog nooit van gehoord hebt of die je niet in élke nicheparfumerie vindt. Twee jaar later volgde een winkel in West-Vlaanderen, in de Kortrijkse Doorniksewijk. En een jaar later, in 2017, was Antwerpen aan de beurt.

Onze cadeautip: met een geurkaars van Diptyque of een badolie van Susanne Kaufmann doe je ons altijd plezier!

Info: Vlaanderenstraat 80, 9000 Gent. Doorniksewijk 11, 8500 Kortrijk. Nationalestraat 37, 2000 Antwerpen. www.findujour.com. 

De mooiste parfumerie van West-Vlaanderen en ver daarbuiten: Haute Parfumerie Place Vendôme in Wevelgem

Haute Parfumerie Place Vendôme in Wevelgem

Wat? De favoriete parfumerie van Sofie ligt niet in Parijs, maar in West-Vlaanderen. Place Vendôme is geen gewone parfumerie, maar een ‘haute parfumerie’, en daar is geen woord van gelogen. Het begint al met de etalages die het hele jaar door met grote zorg door eigenaar David Depuydt worden ingericht. Net als bij de betere juwelier moet je aanbellen, wat misschien een drempel is om te nemen, maar Place Vendôme is dan ook geen self service. Het zou zelfs zonde zijn om je niet te laten adviseren door David of Steven, die beiden zeer goed op de hoogte zijn en klanten goed kunnen aanvoelen en inschatten. De winkel is een en al luxe, net zoals het aanbod. Nochtans is snobisme hier ver te zoeken, passie daarentegen vind je in overvloed. De selectie is eigenzinnig en exclusief (ze hebben de exclusieve collecties van Cartier, Chanel en Guerlain), David & Steven verkopen enkel parfums waar ze volledig achter staan.

Onze cadeautip: een van de exclusieve Chanel of Guerlain parfums? Laat je gerust adviseren door David of Steven!

Info: Haute Parfumerie Place Vendôme, Menenstr 2, Wevelgem. www.placevendome.be

You can read this post in English on Franciska Bosmans’ site

Lees ook:

De mooiste beauty adressen in Antwerpen
Onze favoriete Belgische beautyboetieks in Brussel
De leukste Belgische beauty webshops
Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht