Parfumerieketen Skins opent deuren op Gentse toplocatie

ng_sb_depost_skins-01
De Nederlandse nicheparfumerieketen Skins opende de eerste Belgische deuren op een toplocatie: het oude postkantoor van Gent

Skins, de Nederlandse koning van de nichemerken

Wie thuis is in de parfumeriewereld of al eens naar Nederland gaat, zal de naam Skins bekend in de oren klinken. Het is een Nederlandse keten van nicheparfumerieën die tegelijkertijd ook verschillende merken verdeelt. Na 12 boetieks (de grote steden in Nederland en eentje in Ibiza) en een handvol counters in De Bijenkorf begint Skins aan België. Eerste halte: Gent. Niet zo’n evidente keuze als Antwerpen of Brussel, maar wel op een bijzondere locatie: het oude postgebouw op de Korenmarkt. Centraler kan het niet en het gebouw zelf heeft de nodige allure. Binnenin heeft Skins een open shop, net zoals Sissy Boy, Men At Work en Le Pain Quotidien. In de kelder zit een Albert Heijn, op de bovenverdieping huist een boetiekhotel.

Een mooi portfolio van grote namen en nieuwe ontdekkingen

Skins heeft de grote nichelabels zoals Frederic Malle, Creed, Maison Francis Kurkdjian, … maar ook minder bekende zoals bijvoorbeeld Ella K en Ex Nihilo. Vaak zelfs in exclusiviteit voor België. Het zwaartepunt ligt op parfum, maar je vindt er ook de bekendste doctor brands (Dr Brandt, Dr Barbara Sturm, …), make-up artist merken (Westman Atelier, Laura Mercier), bio huidverzorging van Patyka,  Ren), haarverzorging van Rahua, Philip B., etc.

Lage drempel

Ik kom ogen te kort. En handen, want testers en blotters staan ter beschikking. Het open store concept geeft Skins een lagere drempel dan sommige nicheparfumerieën, waar het doorgaans niet de bedoeling is dat je zelf op ontdekking gaat. Dat doe je hier beter wel, want echt veel uitleg krijg je niet bij de producten. De verkopers zijn vriendelijk, maar ik heb niet het gevoel dat ze alle merken al onder de knie hebben. Wanneer een klant vraagt of de producten van Molton Brown volledig natuurlijk zijn, moet die het stellen met een twijfelende ‘nee’. Ik bijt op mijn tong en reken braaf een geurtje (het zonnige bloemige Ylang 49) van Le Labo af. Dat hadden er 2 kunnen zijn, maar bestseller Santal 33 bleek vreemd genoeg niet op voorraad. Ik krijg ongevraagd twee stalen mee, wat dan weer fijn is, want eerder zeldzaam in een nicheparfumerie.

Werk aan de winkel

Skins Gent heeft een mooi aanbod, je vindt er de belangrijkste nichemerken én veelbelovende nieuwkomers. Misschien was het niet ideaal om in de eerste dagen langs te komen, maar mooie merken verdienen een goede ondersteuning. Nadien ben ik nog een paar keer geweest, maar telkens liet de kennis van het personeel het afweten. De concurrentie wordt steeds groter, met een paar exclusiviteiten alleen maak je het verschil niet meer vandaag.

Info

Skins, Korenmarkt 16, 9000 Gent. Open van maandag tot zaterdag van 10 tot 18 u. Webshop: www.skins.nl

Lees ook:

Haute Parfumerie Place Vendôme in Wevelgem

Chanel beautyboetiek in Antwerpen

Dit zijn onze favoriete beauty adressen in Oost- en West-Vlaanderen

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht