Brussel Mijn Schone: beautyshoppen in de hoofdstad

Brussel is een kosmopolitische stad, waar zowat elk merk dat zichzelf respecteert aanwezig is. Maar het zijn niet de internationale namen die ons interesseren, wel de lokale ondernemers waar we graag komen. Dit zijn onze favoriete beautyadressen in Brussel.

De nieuwe stek van Beauty by Kroonen

Beauty by Kroonen

Ioana Kroonen verhuisde haar nicheparfumerie deze zomer enkele huizen verderop. Op N°67 is er namelijk meer plek voor het intussen indrukwekkende aanbod nichebeauty en voor schoonheidsbehandelingen. (Je kan er onder meer een Hydrafacial boeken.) Parfum vormt de hoofdmoot, maar je vindt er ook make-up, huid- en haarverzorging. In het aanbod ondermeer Augustinus Bader, Absolution, Jane Iredale, Bastille Parfums, etc.

Info: Lebeaustraat 67, 1000 Brussel. www.beautybykroonen.com

Cosmeticary

Cosmeticary was een van de eerste nicheboetieks in Brussel. Gaandeweg specialiseerde Cosmeticary zich steeds meer in budgetvriendelijke(re) huidverzorging. Eigenaar Jean Rausin slaagt er in om de interessantste nieuwkomers in te lijven. Met o.a. The Ordinary, Paula’s Choice, Q+A en K-beauty merken zoals Ondo beauty 36,5 en Son & Park.

Info: Auguste Ortsstr 11B, 1000 Brussel. www.cosmeticary.com

Het Magisch Duo van Delbôve

Delbôve

De Brusselse kapper Roger Delbôve en zijn vrouw Marion lanceren in 1967 hun beroemde Crème Sorcière. Dat werd de basis van hun huidverzorgingsmerk. De Delbôves geloofden in homeostase, de theorie dat de huid zich als levend organisme kan aanpassen aan alle omstandigheden en zich kan vernieuwen als ze in evenwicht is. Marion, die ervaring opdeed bij Helena Rubinstein, geloofde sterk in de helende kracht van planten. Zij ontwikkelde de natuurlijke huidverzorging. In 2011 koopt Gina d’Ansembourg, zelf vaste klant van Delbôve, het Brusselse huidverzorgingsmerk over. Ze opende een boetiek met chique retro vibes in Elsene, de chicste wijk van Brussel. Daar kun je het volledige gamma ontdekken, al dan niet tijdens een workshop.

Info: Abdijstraat 67, 1050 Brussel en online. www.delbove.com

Savonneries Bruxelloises

Voor kwaliteitszepen van eigen bodem, in Brussel geproduceerd, moet je bij Savonneries Bruxelloises zijn. Ze hebben klassieke en glycerine zepen, allemaal met heerlijke geuren (gemaakt door Franse parfumeurs). In hun winkel in de prachtige Koningsgalerij kan je je eigen stuk zeep snijden en stempelen.

Info: Koningsgalerij 4, Brussel en online. www.savonneriesbruxelloises.com

Perfume heaven Senteurs d’Ailleurs

Senteurs d’Ailleurs

Senteurs d’Ailleurs is wellicht de meest bekende nicheparfumerie van België. Hun reputatie reikt tot ver in het buitenland. Op een kwarteeuw tijd heeft de winkel een uitgekiende selectie topmerken samengesteld, in parfums en in huidverzorging (in een aanpalend pand). Het clienteel is erg internationaal, de service bijgevolg eerder Frans en Engels dan Nederlands. Maar dat mag je niet weerhouden, de selectie loont de moeite. Met onder andere Mizensir (geuren en kaarsen van parfumeur Alberto Morillas), Frederic Malle, Diptyque, Trudon, etc.

Info: Stefaniaplaats 1A, 1050 Brussel. www.senteursdailleurs.com. Senteurs d’Ailleurs heeft ook een Haute Cosmétique afdeling met boetiek en spa (La Mer & Dermalogica).

Smell Stories

Bij Smell Stories vind je geuren met een verhaal van kleine, onafhankelijke labels die je niet snel elders zal aantreffen. Het aanbod groeit regelmatig aan, je ontdekt hier altijd wel iets nieuw. Ook leuk: het aanbod wordt bewust betaalbaar gehouden. Probeer zeker de parfums van Patricia de Nicolaï, de nicht van Jean-Paul Guerlain, die net zo’n mooie geuren maakt.

Info: Verversstraat 15, 1000 Brussel. www.smellstories.com

You can read this post in English over here (the site of Franciska Bosmans)

Lees ook:

Onze favoriete beautyboetieks in Antwerpen
Onze favoriete beautyboetieks in Oost- en West-Vlaanderen
De leukste beauty webshops van eigen bodem
Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht