Ouai is het gehypte haarverzorgingsmerk van celebrity hair stylist Jen Atkin

Jen Atkin, celebrity hair stylist lanceerde haar eigen haarverzorginsgmerk Ouai.

Ik ben niet echt een fan van de Kardashians. Maar hoe alles wat ze aanraken in goud lijkt te veranderen spreekt dan weer wel tot mijn verbeelding. En iedereen uit hun entourage. Zoals hun hair stylist, Jen Atkin. Nu heeft die dame wel meer referenties, maar het zijn toch vooral haar beroemde klanten (popsterren als Katy Perry en Jennifer Lopez, topmodellen als de Hadid zussen, etc) die haar naam bekend maakten bij het grote publiek. Hun sterrenstatus straalt ook op Atkin af, die op Instagram alleen al 2,3 miljoen volgers heeft.

Ouai, Franse cool

Logisch dat ze dat verzilvert en een haarverzorgingslijn voor een hair stylist is legitiem, nietwaar? Ze werkte er al 5 jaar op en lanceerde het nog geen 2 jaar geleden, in 2016. Sephora pikte de producten meteen op en verkocht het in een handvol winkels in de Verenigde Staten. Ze vlogen de deur uit en het jaar erop werd Ouai al internationaal verkocht. Zelfs tot in België! Een opmerkelijke start, zeker voor een onafhankelijk merk. De kracht van persoonlijkheden op social media? Het moderne design? De naam? (‘Ouai’ is het blasé stopwoordje van de Parisienne, wiens nonchalante cool momenteel ‘een momentje’ beleeft) Of de producten zelf?

Al die dingen samen, denk ik. De reputatie van de droogshampoo had me al bereikt nog voor ik wist waar je het kon kopen. Toen ik een tijd geleden binnen sprong bij Fin Du Jour wilde ik weleens weten of de hype gerechtvaardigd was. Nieuwsgierig kocht ik de travel kit om meerdere producten te kunnen testen:

De droogshampoo

Omdat mijn hoofdhuid zo gevoelig is probeer ik het wassen altijd een dag uit te stellen. En dan komt droogshampoo goed van pas. De droogshampoos die ik ken hebben allemaal wel iets: een weinig verfijnde geur, een doffe waas, extra textuur (teveel in mijn geval), … Die van Oaui is perfect! Absorbeert talg zonder sporen na te laten, heeft een gesofisticeerde geur, geeft voldoende textuur maar niet teveel, … En het design doet geen pijn aan mijn ogen! Ik overweeg om een fullsize te kopen wanneer ik door mijn voorraad heen ben.

De texturizing spray

‘Een huwelijk tussen droogshampoo en haarlak’ noemen ze het zelf. Een slimme combo, want veel haarstylisten gebruiken droogshampoo om extra volume en textuur te geven. Zelf ben ik geen liefhebber van lak, want ik houd niet van dat statische en soms plakkerige effect. Maar wanneer mijn krullen wat futloos ogen probeer ik de Ouai texturizing spray. Met instant resultaat. Een handig product!

Het Treatment Masque

Ik heb veel en dik haar dat af en toe wel iets extra kan gebruiken. Dus test ik (bijna) elk masker dat op mijn bureau belandt. Ik kan dus goed vergelijken en ben alweer onder de indruk van het resultaat: mijn haar voelt en oogt zacht en vol zonder zwaar te zijn. En het ruikt lekker… Niet heel ecologisch, maar wel praktisch vind ik de monodosissen van Oaui. Dit zou ik waarschijnlijk wel opnieuw kopen (als ik mezelf wil verwennen).

De Smooth Spray

Deze hydraterende melkspray beschermt tegen de hitte van haardrogers en stylingproducten en maakt het haar zacht, soepel en glanzend. Je hoort het eigenlijk op vochtig haar te gebruiken voor het brushen, maar ik gebruik het vooral om mijn droge haarpunten te hydrateren en ‘flyaways’ te temmen. Al heb ik daar nog een hoop andere producten voor die hetzelfde resultaat geven.

Info

De producten zijn te koop bij Fin Du Jour in Antwerpen, Gent en Kortrijk en online bij De Bijenkorf,

Ik kocht de travel kit voor 49 euro, een pittige prijs voor 4 reisformaten, maar ideaal om verschillende producten uit te proberen. Je kunt de producten ook in full size kopen, vanaf 28 euro.

Lees ook

Maria Nila, vegan haarverzorging uit Zweden

Kaviaar op mijn haar van Miriam Quevedo

Haarverzorging van eigen bodem

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht