Mademoiselle Rochas geeft het oude couturehuis een verjongingskuur

Rozen en Parijs, het is een beproefd recept. YSL bediende er zich al meermaals met succes van (Paris in 1983, Parisienne in 2009). Ook Annick Goutal maakte verschillende rozengeuren, waar rozen voor romantiek zorgen en fruitnoten voor een jonge, sprankelende indruk. Rochas gebruikt dezelfde ingrediënten voor zijn nieuwe geur Mademoiselle Rochas. Die wordt omschreven als ‘Frenchic’: eenvoudig maar gesofisticeerd, met een naturelle charme.

De geur van Mademoiselle Rochas

Over hoe Mademoiselle Rochas precies moest ruiken is goed nagedacht. Rozen benadrukken de Parijse elegantie, die in het DNA van het modehuis zit. Zoete fruitnoten moeten het jonge volkje de weg naar het merk doen vinden. Pomme d’amour is het eerste wat je ruikt: het friszure van de appel en de zoete suikerlaag errond. Daar komen zoete bessen bij, opgefrist door knisperend groene blaadjes. Langzaamaan komen de bloemen erdoor: roos en jasmijn, de twee koninginnen van de parfumerie die elegantie toevoegen. Viooltjes leggen de link tussen de zoete noten en de bloemen. Crèmig sandelhout, zoete amber en véél witte muskus zorgen voor een comfortabele, crèmige basis.

Leuk detail: parfumeur Anne Flipo gebruikte de absolu van de rozen uit Grasse, waar Rochas een rozenveld beheert. Het geeft een vleugje couture aan Mademoiselle Rochas, net zoals het lint en de geribbelde zijkant van de flacon. Mademoiselle Rochas heeft voldoende charme om een breed publiek aan te spreken. Of het genoeg persoonlijkheid heeft om zich te onderscheiden van de andere fruitige rozengeuren zal de tijd uitwijzen.

Info

Mademoiselle Rochas eau de parfum 30ml: 45 euro, 50 ml: 65 euro, 90 ml: 90 euro. Te koop in de parfumerie. rochas.com

Lees ook:

Een nieuwe adem voor Rochas

Portret van parfumeur Anne Flipo

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht