Roger & Gallet Gingembre Rouge, een zomerse fruitgeur met pit

RG_Flacon_Eau_fraiche_parfumeee_Gingembre_rougeEen merk met een stamboom

Roger & Gallet is een merk dat op mijn sympathie kan rekenen. Het heeft een stamboom met wortels in de 19e eeuw. De eerste cologne werd al in 1862 gemaakt! Twee Franse zakenmannen, Charles Roger en Charles Gallet, kochten de parfumerie van Jean Marie Joseph Farina. Deze was een verre achterneef van Giovanni Maria Farina, de godfather van de Eau de Cologne. Roger en Gallet moesten een hele strijd voeren met de familie Farina om de naam te mogen gebruiken, maar wonnen die. Hun oudste product is de Cologne Extra Vieille. Maar Roger & Gallet  werd vooral gekend voor zijn luxezepen, mooi ingepakt met geplooid papier en prachtige etiketten. Die vind je vandaag nog altijd in de min of meer originele verpakking.

In opeenvolgende handen van grote cosmeticagroepen, waaronder L’Oréal, evolueerde Roger & Gallet naar een hedendaags, pretentieloos en aantrekkelijk merk, zonder haar geschiedenis te verloochenen. Roger & Gallet maakt eerder geurwaters dan parfums. Deze ‘scent bons’ zijn meer bedoeld om lekker te ruiken dan om een statement te maken. Zo ook met Gingembre Rouge, een interpretatie van een bestaand parfum, Eau de Gingembre, dat een tiental jaar geleden werd uitgebracht.

Gingembre Rouge

Gingembre Rouge is geïnspireerd op het exotische eiland Zanzibar, volgens het persdossier. Maar daar kan ik me weinig bij voorstellen, want ik ben er nog nooit geweest. Wat ik wel weet is hoe gember ruikt. En Gingembre Rouge is meer ‘rouge’ dan ‘gimgembre’. Je verwacht het pittige van gember, maar je krijgt vooral veel rood fruit. Dat maakt het subtiel en zomers. Nog een opvallend detail: voor een geurwater houdt hij opmerkelijk lang aan. Een mooie prijs-kwaliteit verhouding!

Info

Roger & Gallet Gingembre Rouge eau fraîche parfumée 30 ml: 21,30 euro, 100 ml: 41,20 euro. Te koop in apotheek en parfumerie.

Lees ook:

De extraîts de cologne van Roger & Gallet

De beste zomergeuren voor tropische dagen

Wat frisse geuren over je vertellen

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht