10 x zon in een fles: de meest zonnige parfums

beautiful young woman in jeans shorts with resting at beach front of the sea in summer sitting on sand warm colors filter instagram
©Depositphotos

Sommige parfums lijken vloeibare zon in een flesje. Je hebt heel heldere (citrus)geuren die stralen als oogverblindend licht, andere ruiken naar een door de zon verwarmde huid op een exotisch strand. Met deze zonnige parfums ben je maar een druk op de knop verwijderd van de zomer.

Een geval apart

Typische zonnige parfums heb je in twee soorten: de heel frisse (mariene of citrus) of sensuele huidgeuren. Een apart geval is Amouage Sunshine. Dat ruikt naar een zonovergoten tuinfeest met een onweerstaanbaar dessertenbuffet waar je alles een keer wilt proeven. Of twee. Want deze warme stralende geur heeft een onbetwistbaar gourmand karakter. Je blijft eraan ruiken en gelukkig houdt hij behoorlijk lang. Het is een lineair parfum (verandert nauwelijks), waar je meteen van weg bent of net helemaal niet. Sunshine is het soort parfum dat je blijft door gebruiken in de herfst wanneer je nog in de ontkenningsfase zit dat de zomer voorbij is. Pure therapie dus, ongeveer aan dezelfde prijs: 390 euro voor een eau de parfum 100 ml. Dat is meteen ook het enige scherpe kantje aan dit parfum.

GF: Amouage Sunshine
GF: Amouage Sunshine

Andere zonnige parfums

  1. Estée Lauder Bronze Goddess: de glamour van een warme, gebruinde huid, ingesmeerd met een veel te dure, exotisch ruikende zonnebrandolie
  2. Amouage Ciel: ruikt naar een perfecte, zorgeloze dag
  3. Dior Diorella: knisperende citrusfrisheid
  4. Nuxe Prodigieux: de geur van de cultolie, voor diegenen die wel lekker willen ruiken maar geen fan van olie zijn.
  5. Hermes Osmanthe Yunnan (Hermessence lijn): transparant, zonnig & bloemig
  6. Biotherm Eau Vitaminee: verfrissende & ongecompliceerde citrusgeur
  7. Jo Malone Lime, Basil & Mandarin: ruikt zoals het heet, maar nog beter
  8. Elizabeth Arden Sunflowers: een fruitige bloemengeur met stralende citrusvruchten en een opvallende aquatische meloennoot.
  9. YSL Saharienne: zwoele, zonnige huidgeur

Info

Amouage in selectieve distributie, verkooppunten via LXS Luxury Cosmetics. Estée Lauder, YSL, Dior, Biotherm en Elizabeth Arden in de parfumerie. Nuxe bij (para)pharmacie. Hermes in de Hermèsboetiek en bij Place Vendôme in Wevelgem. Jo Malone bij Senteurs d’Ailleurs in Brussel en Parfuma in Antwerpen.

Lees ook:

10 muskusparfums

Parfums met sandelhout

Deze geuren nemen je mee op reis

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht