Dit zijn de leukste beauty podcasts

Stocksnap voor Pixabay

Sinds ik podcasts beluister is er een heel nieuwe wereld voor me open gegaan. Dat heeft ook mijn FOMO (fear of missing out) vergroot, want er zijn zoveel interessante zaken om te beluisteren! Podcasts zijn de perfecte manier om je te verdiepen in een onderwerp terwijl je wacht, ontspant of vervelende klusjes opknapt. Café Cosmétique zocht de beste podcasts van de grootste beauty experts uit.

Olfaplay

Dit is de podcast van parfumhuis Guerlain, die experts zoals huisparfumeur Thierry Wassser aan het woord laat. Maar je hoort ook onbekende mensen die over hun geurherinneringen vertellen. Info: Wekelijkse afleveringen (5’ à 30’) in Engels of Frans, via iTunes & Google Play

Tatousenti

Wordt gemaakt door de Franse journaliste Bettina Akroyd. Ze heeft niet de beste stem, maar weet wel interessante mensen voor de micro te halen. Grote en minder bekende namen die met geur bezig zijn, van parfumeurs, designers tot een kok. Info: Om de 1 à 2 weken (20 à 40 minuten). Via Soundcloud, Google Play en iTunes.

Fat Mascara

Dit is het kletsuurtje van de Amerikaanse beautyjournalisten Jessica Matlin en Jennifer Goldstein. Ze geven je een update van al wat hot en happening is in de (Amerikaanse) beauty industrie. Niet de meest aangename stemmen, maar ze zijn wel goed geïnformeerd. Info: Wekelijkse afleveringen van 30 à 60’. Via iTunes, Spotify, Google podcasts.

The Beauty Brains

2 Amerikaanse cosmetica wetenschappers beantwoorden prangende cosmeticavragen en doorprikken mythes met wetenschappelijke kennis en gezond verstand. Soms wat nerdy humor, maar wel met kennis van zaken en een hoog no nonsense gehalte. Info: Wekelijke afleveringen van 20 à 40 minuten, via iTunes, Google podcast, Stitcher &  www.thebeautybrains.com.

The Beauty podcast

De Britse beautyjournaliste Sali Hughes omschrijft haar podcast accuraat als ‘the no nonsense no bullshit podcast’. Met interessante gasten  en thema’s die vaak wat breder gaan dan potjes. Niet te missen is de aflevering met Caroline Hirons en Sam Farmer waarin zonder pardon korte metten wordt gemaakt met hypes en mythes. Gesponsord door Avon, maar daar merk je op een reclamespotje in het midden van de podcasts niets van. Info: wekelijks nieuwe aflevering van +-30 minuten. Via iTunes, Spotify, Stitcher, Google podcasts.

Beauty Toaster

Beauty Toaster was een van de eerste Franse beautypodcasts, ontwikkeld door beautyjournaliste Chantal Soutarson. Iedereen die telt in (Frans) beauty- en wellness land haalt ze voor de microfoon. Een boeiende mix van visagisten, parfumeurs, kappers, productontwikkelaars tot yogi’s. Interessant zijn de afleveringen met Frederic Malle en de Amerikaanse Tata Harper. Info: wekelijks een half uurtje te beluisteren via iTunes, Spotify, Deezer, Google Podcast.

Happiness Therapy

Happiness Therapy wordt samengesteld door Madame Figaro en gesponsord door Lancôme. Adjunct hoofdredactrice Marion Louis verkent wellness thema’s als geluk, digital detox, slapen, etc. Meer een luisterverhaal dan een echt gesprek, waarbij Louis geluidsfragmenten van de geïnterviewde experts aan elkaar praat. Info: Te beluisteren op de site van Madame Figaro, iTunes, Soundcloud, Spotify, Deezer en Youtube.

Lees ook

De meest gelezen blogposts en podcasts van Sofie Albrecht

Schoon volk, een podcast over beauty & wellness

Hoe voelt het wanneer je je reukzin verliest?

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht