Schoon Volk, een podcast met ‘schone’ mensen over de ruime wereld van beauty & welness

Toen ik anderhalf jaar geleden een postgraduaat Digital Storytelling aan het Kask begon, ontdekte ik de magie van de podcasts. Het bracht me naar een stage op De Standaard, deed me in een kast kruipen met een microfoon en tussen 2 lockdowns in naar Breda rijden om een machine te testen die parfums op maat van je persoonlijkheid maakt. Het resultaat: een eindwerk van twee podcasts over de wondere wereld van geuren.

Dat het plezant is, bij Schoon Volk

Het lijkt alsof iedereen tegenwoordig podcasts maakt, maar ik kan je verzekeren: het kost bloed, zweet, tranen en vooral veel tijd. Al is gedeelde smart halve smart, ontdekte ik toen Mo Zouina (een merkstrateeg uit de beauty & health sector) me tussen twee koffiedates door overtuigde om er samen een te beginnen. Boeiende gesprekken met de gedreven mensen die we in de loop van onze carrière waren tegen gekomen. Mensen met een visie en een mening op schoonheid in al zijn vormen.

De eerste opname ging in Lightfalls Clinic door, met gynecologe Marijke Aerts en regeneratief arts dr Chris Cambré

Bij de eerste aflevering haalde Mo me al direct uit mijn comfortzone: hij kende een arts die gespecialiseerd was in regeneratieve geneeskunde en een interessante gynecologe. “Wat hebben die 2 met elkaar te maken?” Zijn antwoord was zo mogelijk nog raadselachtiger: “PRP ofte Plateled Rich Plasma technologie”. Ik kende de techniek van de beruchte Vampire Facial, die ik ooit had getest, waarbij bloed wordt afgetapt, gefilterd en eventueel aangevuld met voedingsstoffen om nadien weer in te spuiten in de zones van je gelaat die een boost kunnen gebruiken. Het verrijkte, gezuiverde bloed zorgt voor een (tijdelijke) verjonging van de weefsels.

Gynecologe Marijke Aerts en dr Chris Cambré bijten de spits af.

P-shots, O-shots & G-shots

Chris Cambré, een arts die gespecialiseerd is in regeneratieve geneeskunde, gebruikt de techniek in zowat alle zones van het lichaam waar het nodig is. Waaronder de penis. Met zo’n P-shot kunnen erectiestoornissen behandeld worden. Dat bestaat ook voor vrouwen: het O-shot (voor vaginale verjonging of om urineproblemen te behandelen) en het G-shot (PRP-injecties in de G-spot, voor betere orgasmes). Daarvoor kun je terecht bij zijn collega, gynecologe Marijke Aerts. Beiden zijn verbonden aan de Lightfalls Clinic in Melle, waar we naar toe trokken om de podcast op te nemen.

Intieme wellness zit nog in de taboesfeer in Vlaanderen. We hinken achterop, in andere landen staat men daar veel verder in. Er bestaan oplossingen voor problemen die een enorm verschil maken voor iemands (seksueel) welbevinden. Er is veel potentieel (pun intended), maar ook nog veel onwetendheid. In de podcast bespreken we wat er allemaal mogelijk is, wie het doet en waarom, hoe anders er naar gekeken wordt in het buitenland en de verschillen tussen man en vrouw. Die eerste aflevering kan je beluisteren via Spotify, Google Podcasts en bekijken op YouTube.

What’s next?

De wereld van beauty, wellness en gezondheid is zeer ruim. Dat blijkt ook uit ons lijstje gasten: we zaten ook aan tafel met een parfumeur, een ondernemer, transgenders, …. Allemaal mensen die we graag zien en bewonderen voor hun gedrevenheid, hun visie op schoonheid en hun verhaal. Schoon volk, quoi. In alle betekenissen van het woord.

Info

Schoon Volk kun je beluisteren op Spotify, Anchor en Youtube. Volg ons op Instagram en Facebook voor updates

Lees ook

Algorithmic Perfumery maakt parfums op basis van algoritmes

Dit zijn de leukste beauty podcasts

Hoe voelt het wanneer je je reukzin verliest?

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht