Balans, het boek dat je weer in evenwicht brengt

goedele balans 3_ 470 copy
©Kurt Stallaert

Op zoek naar balans

De laatste jaren heb ik het gevoel dat ik op een rollercoaster zit. Het voordeel van ouder worden is dat je steeds beter weet wat je wilt. Of vooral wat je niet wilt. De veilige zekerheid van een vaste job ruilde ik in voor een vrijheid waar alles kan. Maar waar ik vooral alles zelf moet doen: voldoende werk vinden, administratie bijhouden, nieuwe carrièrepaden verkennen, … Ik dacht dat ik als eigen baas weer meer grip op mijn leven zou krijgen en een beter evenwicht zou vinden tussen werk en gezin. Maar dat bleek niet zo vanzelfsprekend. En voor de tweede keer op rij vond ik inspiratie en hulp in een boek.

coverBalansZoals Boost me vorig jaar hielp om mijn energie op peil te houden en mijn leven te verbeteren met kleine, slimme ingrepen zo heb ik de afgelopen maanden veel opgestoken van Balans, het nieuwe boek van Goedele Leyssen. Ik was de uitgever van haar eerste boek Boost en heb ook aan Balans mee gewerkt. Opnieuw met hetzelfde team: Kurt Stallaert die de prachtige foto’s maakte, Bart Vertriest die ze bewerkte (vooral het landschap dan, Goedele ziet er écht zo stralend uit :-)) en de ongeëvenaarde Jirka De Preter die voor een mooie, rustgevende layout zorgde. Valt het op dat ik niet helemaal objectief ben?

Stressmanagement

Stress vindt Goedele een lelijk woord, maar eigenlijk gaat Balans daar wel over. Hoe je die onder controle krijgt met kleine dingen die je innerlijk rustig maken. En net zoals in Boost, kan dat op verschillende manieren: aan de hand van eten, meditatie, yoga, (voldoende) slapen, bewegen en nog veel meer. Ook nu kan je het boek per thema lezen of kan je erdoor bladeren om snel de 138 tips uit te proberen. Mijn favoriet? Met welke voeding je je zuurtegraad in balans houdt om te blaken van energie. En voor instant effect: de zelfmassagetips.

Info

Balans. 138 tips  voor meer energie en minder stress. Door Goedele Leyssen, uitgegeven bij Manteau. 22,99 euro. Meer info over Goedele vind je op www.goedeleleyssen.com

Lees ook

De wellness formule leert je hoe je je goede voornemens kunt volhouden

Moodfood, het boek dat je leert om je gelukkig te eten

Boost, het boek voor een mooier, gezonder en energieker leven

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht