Boost, het boek voor een mooier, gezonder en energieker leven

©Kurt Stallaert
©Kurt Stallaert

Oude bekenden

Goedele Leyssen ken ik nog uit een vorig leven, toen we alle twee als beauty redacteur werkten. Zij voor Feeling, ik voor Knack Weekend. Toen ik vorig jaar uitgever bij WPG werd, stond Goedele bovenaan mijn lijst kandidaten om een boek mee te maken. Goedele heeft immers een encyclopedische kennis over beauty, gezonde voeding en yoga. Alles wat ze in al die jaren heeft ontdekt, getest en goedgekeurd bundelde ze in Boost.

Boost, het boek

Het boek bestaat uit vier hoofdstukken: energie, detox, beauty en ontspanning. Daarin legt ze telkens uit hoe je deze begrippen waar kan maken door aangepaste yogaoefeningen, ademhalings- en meditatietechnieken, voeding en andere lifestyle adviezen. En dat is meteen het grote voordeel van dit boek: het is geen strak plan dat je gedisciplineerd moet volgen om resultaat te boeken. Je kiest zelf welke oefeningen of tips je wilt uitproberen. Het zijn immers de kleine dingen die een groot verschil maken wanneer je ze integreert in je dagelijkse routine. En zelfs al volg je niet alle voedingstips (suiker afzweren, lukt me bijvoorbeeld niet), je wordt je bewuster van wat je eet. En ook dat helpt om gezonder te gaan leven.

Mijn tip

Waar ik het meeste aan heb? De ademhalingstechnieken om snel te ontspannen of je stress onder controle te krijgen. Wanneer ik de tijd vind, maak ik regelmatig smoothies en juices, om de aanbevolen voedingssupplementen door te spoelen. Voor de oefeningen ontbreekt het me doorgaans aan tijd en vooral rust (ok, en lenigheid eveneens). Ook al zijn ze eenvoudig en nemen ze slechts een paar minuten in beslag. Maar omdat Goedele je verschillende manieren toont om je doel te bereiken, voel je je niet superschuldig als iets de mist ingaat. Geen tijd voor oefeningen? Dat kan je opvangen met ademhalingstechnieken. Zondigen met het eten kan je compenseren met yoga-oefeningen. Hoop ik.

Info

Boost (232 blz, 22,50 euro) is uitgegeven bij Manteau en is te koop in de boekenwinkel. www.goedeleleysssen.com

Lees ook

De wellness formule leert je hoe je je goede voornemens kunt volhouden

Moodfood, het boek dat je leert om je gelukkig te eten

Balans, het boek dat je weer in evenwicht brengt

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht