MoodFood leert je gelukkig te eten

Soms loopt het leven op rolletjes, soms doet het dat niet. Dan stel je alles in vraag, twijfel je of je wel goed bezig bent. Mijn eet- en sportgewoonten volgen doorgaans dat ritme. In die periodes beweeg ik meestal ook te weinig beweging en eet ik niet gezond (genoeg). Het is me niet helemaal duidelijk wat oorzaak en gevolg is, maar ik vermoed dat er een verband is. Goedele Leyssen weet dat wel zeker. Als holistisch voedingsdeskundige en voormalig emo-eter ontdekte ze wat er aan de basis lag van haar ‘cravings’.

MoodFood bevat opnieuw prachtige beelden van ©Kurt Stallaert

Moodfood of de link tussen emoties, voeding en organen

Goedele is yoga teacher en schreef de bestseller Boost, over hoe je door kleine dingen je leven een boost kan geven. Haar tweede boek Balans gaat over stress en hoe je dat kan aanpakken met onder andere voeding, meditatie en yoga. In haar nieuwe book MoodFood legt ze de link bloot tussen emoties, voeding en organen. Bezorgdheid, boosheid, angst, verdriet en blijdschap worden geanalyseerd en uitgelegd aan de hand van hun effect op specifieke organen.

Veel van onze eetgewoonten zijn immers vaak onbewust. Doordat Goedele uitlegt welke emoties daarbij spelen en wat voeding doet met je lichaam, begrijp je beter waarom je je zo voelt. En nog belangrijker: hoe je weer grip kan krijgen op je lichaam en je emoties door juist te eten. De inzichten in de traditionele Chinese Geneeskunde die ze tijdens haar opleiding verwierf verweeft ze met haar persoonlijke ervaringen. MoodFood bevat ook een katern recepten, wat het een net zo praktisch als inspirerend boek maakt.

Info

Moodfood (24,99 euro) is uitgegeven door Manteau en te koop in de boekhandel. www.goedeleleyssen.com

Lees ook:

De wellness formule: hoe goede gewoonten volhouden

Balans, het boek dat je weer in evenwicht brengt

Boost, het boek dat je leven gezonder, energieker en mooier maakt

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht