Beauty hacks voor luie mensen

843D85B223
Photo by Elizabet Dominguez

Ik merk vaak dat mensen een bepaald idee hebben van een beauty journaliste. En dat ik er zelden aan voldoe. Nee, ik ben geen schminkdoos die uren in de badkamer doorbrengt, altijd keurig gelakte nagels en gladde benen heeft. Ik heb al menig koerier en postbode met pakjes beautyproducten doen twijfelen of ze wel het juiste adres hadden wanneer ik onopgemaakt de deur opendeed. Ik heb geen perfecte huid (leve concealer!) en brush zelden mijn haar (toegegeven: ik heb een fantastische kapper en goed haar). Maar ik ruik wel altijd lekker! Met twee kinderen, vier katten, veel te veel spullen en een sociaal leven is mijn tijd immers gechronometreerd. Dus ben ik een expert in beauty hacks: shortcuts en slimme producten die een maximum resultaat met minimale inspanning geven. Dit zijn mijn beauty hacks:

Langhoudende make-up

Waarom zou je nog iets gebruiken dat je herhaaldelijk moet bijwerken? Je vindt langhoudende versies van foundation, lipstick, mascara en nagellak. Mijn favorieten: Bobbi Brown Long-Wear Cream Shadow stick (gebruik ik als kohlpotlood), Chanel Le Volume mascara of Urban Decay Perversion mascara, Chanel stylo yeux waterproof. Om foundation langer te doen houden gebruik ik een primer (bijvoorbeeld Jane Iredale) en fixeer ik met wat poeder of Urban Decay All Nighter make-up Setting spray.

Transparante nagellak

De keren dat ik in een nagelsalon ben geraakt voor een manicure (laat staan onderhoudsintensievere behandelingen) kan ik op 1 hand tellen. Nochtans zijn gelakte nagels het equivalent van gepoetste schoenen: details die de doorslag geven van een verzorgde indruk. Maar het is zo’n gedoe. Mijn favoriete kleur? Transparante nagellak. Dat valt niet op wanneer het afbladdert. In mijn kast staan momenteel Sally Hansen Miracle Gel Top Coat en L’Oréal Paris Huile de Vernis

BB crème

Dit is een dagcrème en foundation in 1: het verzorgt, beschermt tegen de zon, camoufleert én geeft een gezonde glow. Nog steeds een van mijn basisproducten. Mijn favorieten? Dior Hydra Life BB crème voor de goede dekking, Nuxe Crème Prodigieuse DD cream voor de mooie gloed.

Droogshampoo

Op sommige ochtenden zie je er tegenop om je haren te wassen. Want dat kost tijd. En moeite. Dan komt droogshampoo van pas: inspuiten, masseren, uitborstelen en klaar! Werkt ook goed wanneer je teveel styling product hebt gebruikt. Elsève Argile Extraordinary Clay droogshampoo heeft een frisse geur.

Uitgroeispray

Uitgroei heb ik (nog) niet, wel grijzende slapen. Maar kleuren vind ik een gedoe en aan het spul dat kappers gebruiken ben ik allergisch. Dus is een uitgroeispray als  L’Oréal Paris Magic Retouch een uitkomst. Bijspuiten en weer gecovered tot de volgende wasbeurt. Al mag je wel niet met je handen in het haar zitten.

Reinigingstissues

Na een lange avond je make-up verwijderen is er soms net teveel aan. Toch is het een echte must. In zo’n momenten zijn reinigingstissues een must. Over je gezicht wrijven en klaar. Die van Mixa zijn zacht voor gevoelige huid en die van Nivea ruiken lekker. Milieuvriendelijk zijn ze evenwel niet. Enkel voor noodgevallen dus!

Nachtmaskers

Nachtcrème en masker ineen: smeren, slapen en ’s morgens opstaan met een uitgeslapen gezicht. Dat van Clinique (Moisture Surge Overnight Mask) is bovendien transparant, zodat je niemand afschrikt. Een van de betere beauty hacks, al zeg ik het zelf.

Lees ook:

6 tips om meer uit je verzorging te halen

10 tips van Dr Frederic Saldmann om langer gezond te blijven

7 tips voor de perfecte brushing

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht