Make-up les volgen bij Bobbi Brown in Antwerpen

Wie is Bobbi Brown?

Bobbi Brown is een Amerikaanse make-up artist die begin jaren 80 in New York werkte. Ze raakte gefrustreerd door de schreeuwerige kleuren en de overdadige make-up looks die toen erg modieus, maar vaak weinig flatterend waren. Begin jaren 90 lanceerde ze in de New Yorkse department store Bergdorf Goodman een lijn van 10 lipsticks in neutrale bruintinten die onmiddellijk een succes werden. Andere winkels, steden en landen volgden. Dat wekte de interesse van de Estée Lauder groep, die het merk in 1995 kocht. De filosofie van Brown wordt doorgegeven via ambassadrices, die haar merk vertegenwoordigen op de verschillende verkooppunten. “Schoonheid is eenvoudig, echt en binnen handbereik”, luidt haar devies. En daar kunnen veel vrouwen zich in vinden.

Make-up les in de winkel

In de winkel kun je terecht voor gratis mini make-up lessen  of betalende workshops. Het bedrag wordt verrekend wanneer je producten koopt. Je krijgt een ‘face chart’ mee, waarop alle gebruikte producten staan genoteerd. In de winkel houden ze een duplicaat bij, zodat de juiste referenties binnen handbereik zijn wanneer je later terug komt. Voor de lancering van mijn boek Parfumwijzer besloot ik om mezelf te trakteren op een special occasion make-up.

Troeven accentueren

“De filosofie van Bobbi Brown is de aandacht naar je sterke punten te trekken, eerder dan zwaar te gaan contouren of corrigeren.” Mijn troeven zijn mijn ogen, volgens de visagiste, dus geeft ze me een lichte smokey eye. Het leuke aan opgemaakt worden door een professionele visagist is dat dat altijd anders is dan hoe je het zelf doet. Of dat ze dezelfde producten op een andere manier gebruikt. Zo ben ik fan van de Long-Wear Cream Shadow Stick, waarmee ik altijd een vette lijn trek die ik dan wat vervaag. De visagiste gebruikt hem integraal op mijn ooglid en zet er een glanzende oogschaduw bovenop. “Onze oogschaduw heeft vierkante microglitters omdat die beter blijven plakken op de huid”.

Om de kringen onder mijn ogen te verbergen gebruikt ze eerst een kleurcorrector, gevolgd door een concealer. Dat lijkt me veel werk en ik ben ook beducht voor een cake-effect, dus check ik kritisch de spiegel. Maar het resultaat is er wel en dankzij de serumtextuur blijft het natuurlijk. Verkocht! Net zoals de Creamy Lip Colour in Italian Rose, het perfecte bruinroze, dat nog natuurlijker oogt wanneer je eerst de lippenbalsem gebruikt. Die laatste is overigens een bestseller, net zoals de Smokey Eyes mascara (voor dikke, volle wimpers), de Black Ink Longwear Gel Eyeliner, de Golden Light Bronzer.

Info

Bobbi Brown boetiek, Korte Gasthuisstraat 43, 2000 Antwerpen. Bobbi Brown is ook te koop bij Parfuma. in Antwerpen.

Lees ook

Make-up is het geheime wapen van veertig-plussers

De mooiste make-up van eigen bodem

Deze cult make-up merken vind je eindelijk in België

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht