Be Creative is budgetvriendelijke make-up van Ici Paris XL

group

Marktleider in België

Als marktleider in de Belgische parfumerie zet Ici Paris XL al jaren de toon. Maar daar wordt hard voor gewerkt: zo werd de keten al voor de negende keer op rij verkozen tot ‘Beste Belgische Winkelketen’ in de categorie ‘parfumerie’, werd er zwaar geïnvesteerd in een performante webshop en eigen productlijnen ontwikkeld.

Anderhalf jaar geleden lanceerde Ici Paris XL zijn eigen make-upgamma: Be Creative Make-up. Het doel: kwalitatieve producten aan een zachte prijs. Een leemte in het aanbod van de parfumerie, dat Ici Paris XL goed invulde. Erg leuk is het feit dat het gamma werd samengesteld en getest door de verkoopsters. Zij weten immers als geen ander wat de klant zoekt en nodig heeft. De verpakkingen ogen modern: geen overbodige toeters en bellen, maar wel stevig, praktisch en kwalitatief.

Producten voor de teint

* Foundation: ik probeerde de Feather Finish Matte foundation, die een lichte, vetvrije textuur heeft. Toch geeft hij voldoende dekking met een matte, tikje poederachtige finish.

*Blush: het roze ‘Delight’ is een fris roze tint met glanspartikels in. Er bestaat ook een matte versie.

Oog make-up

*Liquid Eyeliner: ik ben niet zo heel dol op vloeibare eyeliners met een penseeltje (geen stift), maar deze is goed gepigmenteerd en geeft de hele dag geen krimp.

*Lash Supreme Volume Mascara: de borstel heeft een uitgesproken conische vorm met een fijne tip waarmee je bij de kleinste wimpers van de binnenste ooghoek geraakt en in eenzelfde beweging de langere wimpers van voldoende definitie voorziet. Geeft een mooi effect, maar verliest zijn effect tegen het einde van de dag. Al blijven de wimpers soepel genoeg om bij te werken.

*Eyeshadow Quad: De oogschaduw korrelt lichtjes wanneer je er met je borstel over gaat, maar is wel goed gepigmenteerd.

Kleur op je lippen

*Intense Lipstick: deze lipstick is opvallend sterk gepigmenteerd. Hij heeft een mooie glans en een aangename, soepele textuur die redelijk houdt.

*Intense Gloss: de lichte tinten geven een eerder transparant effect, de donkerdere zijn sterker gepigmenteerd.

Nagels & borstels

*Nagellak: het gamma is erg uitgebreid en heeft zowel klassieke als hippere kleuren in de aanbieding. Het flesje ligt goed in de hand, de nagellak brengt vlot aan. Afhankelijk van de tint dekt hij in een enkele laag, sommige kleuren vragen een tweede laag om voldoende dekking te krijgen. Blijft niet uitzonderlijk lang, maar moet zeker niet onderdoen voor sommige duurdere merken.

Be telt ook nog een uitgebreide collectie make-up borstels, waar ik heel positieve geluiden over heb opgevangen, maar zelf nog niet getest. Ze behoren tot de bestsellers van het merk, net zoals hun primer, khôl kajal, nail brightener, de all in one mascara en de oogschaduwmono’s. Het gamma is zo uitgebreid, dat je altijd wel iets nieuws ontdekt. Be blinkt uit in een prima prijs-kwaliteitverhouding. Kijk zeker ook eens op hun YouTube kanaal, waar je handige tutorials vindt die stap voor stap uitleggen hoe je de producten het best aanbrengt.

Info

Be Creative foundation: 21,95 euro, blush: 12,95 euro, mascara: 19,95 euro, oogschaduwkwartet: 18,95 euro, lipstick: 14,95 euro, gloss: 12,95 euro, nagellak: 8,95 euro. Alle BE producten kan je in de webshop kopen en alle filialen van Ici Paris XL.
 

Lees ook

Make-up van Zara getest

Sample sets, de budgetvriendelijke manier om parfums te ontdekken

De mooiste make-up van eigen bodem

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht