Love Story, een liefdesverhaal van Chloé

Oranjebloesem

Chloé, het modehuis met even romantische mode als parfums is klaar voor een nieuw hoofdstuk: Love Story. Het is het zesde parfum in de lijn, maar het eerste dat geen rozen bevat. Parfumeur Anne Flipo (die ook o.a. Paco Rabanne’s Lady Million en Lancôme’s La Vie Est Belle heeft gemaakt) kreeg de opdracht om een vrouwelijke, sexy maar ‘propere’ geur te maken. Geen bloem die zich daar beter voor leent dan oranjebloesem. Dit kleine witte bloemetje heeft immers verschillende gezichten: in Amerikaanse contreien wordt oranjebloesem veel gebruikt in reinigingsproducten en heeft het een ‘clean’ imago. In Europa is men verzot op het zwoele karakter van de geur en in het Midden-Oosten is oranjebloesemwater een populair ingrediënt in de keuken.

Huidgeur

De veelzijdigheid van deze bloem ontdek je in Love Story: wanneer je het parfum verstuift ruik je een bloemige frisheid die langzaamaan warmer en sensueler wordt, dankzij het gezelschap van jasmijn. Al wordt het nooit echt zwoel, het blijft altijd braaf. De witte muskus en amber in de basis maken er een echte huidgeur van.

Parijs design

Het design van de flacon en het verhaal van de reclamefilm zijn geïnspireerd op de Parijse Pont des Arts, waar verliefde koppeltjes een slot aan hangen als teken van hun eeuwige liefde. Een tijd geleden kwam de brug in het nieuws doordat het metaalwerk gedeeltelijk was bezweken onder het gewicht van de 700.000 slotjes. Liefde en romantiek zijn steeds weerkerende thema’s bij de Chloé parfums en dat is ook hier niet anders. De flacon is een vette knipoog naar de typische liefdesslotjes.

Info

Chloé Love Story eau de parfum 30 ml: 65 euro, 75 ml: 108 euro. Te koop in de parfumerie. www.chloe.com
 

Lees ook

Modern Muse is een ode aan de moderne vrouw

Gabrielle, een zonnig boeket geïnspireerd door Coco Chanel

Joy By Dior zorgt meer voor verwarring dan voor verrassing

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht