Modern Muse is een ode aan de moderne vrouw

Modern_Muse_Chic_Model_Visual_Global_Expires_Jun__2715

Arizona Muse, de muze van Lauder’s Modern Muse parfum

Ver is Lauder de inspiratie niet gaan zoeken voor zijn nieuwe parfum. Ze vroegen huismodel Arizona Muse als gezicht van Modern Muse. Dat zijn verschillende vliegen in één klap: een naam, een mooi gezicht én een moderne vrouw als rolmodel. Muse is een alleenstaande moeder mét modellencarrière die pendelt tussen New York & Londen.

Hoe ruikt het?

Maar belangrijker is uiteraard hoe die moderne vrouw dan wel ruikt. “Vrouwelijk en sterk tegelijkertijd” klinkt het bij Lauder. Dat contrast vind je ook terug in de parfumcompositie. Die heeft geen klassieke piramidestructuur (met top-, hart- en basisnoten), maar combineert een bloemen- en een houtakkoord. Concreet ruikt dat naar bloemen (de sensuelere soorten, zoals jasmijn, tuberoos en lelie). Althans bij mij, want afhankelijk van de huid zou een van de twee akkoorden overheersen.

Wie wat thuis is in parfumingrediënten kan vrezen voor geurig geweld, maar de scherpe kantjes (zoals bijvoorbeeld het overweldigende zwoele van jasmijn en tuberoos, het medicinale van lelie of de ‘grondgeur’ van patchoeli) werden er vakkundig afgevijld. En dat is tegelijkertijd de sterkte en de zwakte van dit parfum. Modern Muse is een knap gemaakt boeket dat veel mensen als aangenaam zullen ervaren, maar iets te gepolijst om echt te blijven hangen.

Info

Estée Lauder Modern Muse eau de parfum 30 ml: 62 euro, 50 ml: 104 euro, 100 ml: 138 euro. Te koop in de parfumerie en via esteelauder.be

Lees ook

Estée Lauder Advanced Nightrepair, een iconische bestseller

Gabrielle, een zonnig boeket geïnspireerd door Coco Chanel

Joy By Dior zorgt meer voor verwarring dan voor verrassing

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht