De bestsellers van Pixi getest

Glow Tonic is waarschijnlijk het meest gekende product van Pixi

Parfumerieketen Ici Paris XL heeft een reputatie als het op nichemerken aankomt. Zo haalde de keten het afgelopen jaar heel wat klinkende namen naar België, zoals Huda Beauty, IT Cosmetics, Pat Mc Grath Labs, Lee Stafford, etc. De laatste nieuwkomer is Pixi, het cosmeticamerk van make-up artist Petra Strands. Strands is geboren in Zweden, lanceerde Pixi Beauty 20 jaar geleden in Londen en woont tegenwoordig in de Verenigde Staten. Als visagiste zocht ze make-up die je huid een natuurlijke glow gaf. Dat vond ze niet, dus ontwikkelde ze zelf enkele producten. Make-up die je huid verzorgt en er beter doet uitzien, verzorging die zacht, natuurlijk én efficiënt is. Als werkende moeder met vier kinderen vond ze het belangrijk dat dat gemakkelijk, snel én betaalbaar kan. Een concept dat veel vrouwen aanspreekt, waardoor Pixi uitgroeide tot een internationaal merk met verschillende bestsellers. Café Cosmétique kreeg een testpakket van Ici Paris XL en sloeg aan het testen.

De bestsellers van Pixi

Glow Tonic

Hoewel Pixi is ontwikkeld door een visagiste, is dit huidverzorgingsproduct wellicht het meest bekende van het merk. Deze exfoliërende lotion met 5 % glycolzuur maakt de huid glad, zodat het de perfecte basis is voor transparante make-up texturen. Wanneer je hem regelmatig gebruikt dan geeft hij een frissere, gladde huid. De alcoholvrije formule is zacht genoeg voor alle huidtypes, maar 2 x per dag (zoals aangeraden op de verpakking) lijkt me dan weer wat veel. En een advies om overdag UV-bescherming te gebruiken onontbeerlijk.

Dit oogpotlood is in 23 tinten te koop

Endless Silky Eye Pen

Dit waterproof oogpotlood is een van hun bestsellers en met reden! Het brengt ongelooflijk vlot aan, de kleur is intens en houdt redelijk. Niet de klok rond, zoals ze beloven, maar toch redelijk. Dit is veruit mijn favoriete product.

On-the-Glow Blush

Ik was benieuwd om deze TikTok lieveling te testen. Sowieso verkies ik crème blushes boven poedertexturen omdat ze veel natuurlijker ogen. De getinte hydraterende stick smelt op de huid en laat een transparante kleurwaas achter die je gemakkelijk kunt blenden. Ideaal voor make-up dummies! Je kunt hem bovendien gebruiken op wangen en lippen. De verpakking is praktisch, zeker on the go.

DetoxifEYE Eye pads

Ik ben een fan van oogpads! Dus was ik erg enthousiast om deze uit te testen. Ze beloven te ontzwellen dankzij een formule met drainerende caffeïne en verzachtende komkommer. Er zou ook goud inzitten, misschien in de microglinsters van de pads? Die zitten in een gelachtige vloeistof en haal je er uit met een spateltje. Ze zijn zo glibberig dat ze niet altijd even goed blijven zitten onder mijn ogen. Na een paar minuten beginnen ze wat te prikken, maar ik heb erg gevoelige ogen. Niet helemaal overtuigd…

Hydrating Milky Mist

Deze mist geeft een fijne, aangenaam geparfumeerde nevel met hyaluronzuur en haver die de huid belooft te hydrateren en te kalmeren. Je kunt hem gebruiken om je huid voor te bereiden op make-up en op elk moment dat je huid dorst heeft.

Info

Pixi Glow Tonic 100 ml: 12 euro; Eye pen: 15,50 euro; Glow On The Go: 23,50 euro; Eye Pads: 30 euro; Hydrating Milky Mist 80 ml: 21 euro. Pixi is te koop bij Ici Paris XL. www.iciparisxl.com

Disclaimer: deze review is gebaseerd op een testpakket dat ik van Ici Paris XL ontving.

Lees ook

Deze cultmake-up merken vind je eindelijk in België

Deze cult verzorgingsmerken wil je kennen

Cult beautymerken bij Sephora die je wilt kennen (of niet)

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht