Drunk Elephant: clean, kleurrijk & cult huidverzorging

Drunk Elephant: geestige naam, vrolijk design & cleane formules

Goed nieuws voor de beautyfans: Amerikaans cultmerk Drunk Elephant is geland in België! Het merk met de grappige naam en de vrolijke kleurrijke verpakkingen is een voortrekker van de clean beauty beweging, opgericht door… een huismoeder van 4!

Een Amerikaanse droom

Een huismoeder van 4 kinderen met huidproblemen die een van de hipste beautymerken uit de grond stampt? Het is de Amerikaanse droom van Tiffany Masterson, die in 2013 begon. Gefrustreerd door haar huidproblemen testte ze alles uit, maar niets leek te helpen. Ze ging zich verdiepen in de formules en kwam tot de conclusie dat 6 ingrediënten aan de basis lagen van de meest voorkomende huidproblemen. Op de zwarte lijst: essentiële oliën, siliconen, sodium lauryl sulfaten, uitdrogende alcoholsoorten, chemische UV-filters, geur- en kleurstoffen. Allemaal zaken die niet echt essentieel waren voor de huid, dus liet ze verzorgingsproducten ontwikkelen zonder de ‘suspicious 6’.

Clean beauty avant la lettre

Clean beauty wilt niet zeggen volledig natuurlijk. Masterson heeft zelf een hekel aan de bangmakerij rond ingrediënten die uit het labo komen. Ook natuurlijke ingrediënten zijn volgens haar niet altijd even huidvriendelijk of efficiënt. Ze wil veilige, efficiënte, huidvriendelijke verzorgingsproducten die de huid verbeteren.

Drunk Elephant werkt met bio-compatibele ingrediënten, wat wil zeggen dat ze goed door de huid worden opgenomen. Daardoor kun je ze ook perfect met elkaar mengen. Dat zijn haar befaamde ‘skincare smoothies’ die je huid geven wat die op dat moment nodig heeft. Het feit dat je niet hoeft te wachten tot het ene product ingedrongen is voor je het andere aanbrengt (zoals bij layering), bespaart je toch enkele kostbare minuten. Belangrijk voor drukke moeders die een job en een huishouden combineren!

Humor, kleuren en resultaat

De speelse naam en de kleurrijke verpakkingen trekken de aandacht en geven wat tegenwicht aan de sérieux van de producten. Toen Masterson de antioxidantrijke marula-olie ontdekte, de basis van verschillende producten, ging ze op zoek naar meer info. Ze vond een Youtube-filmpje van olifanten die dronken leken na het eten van marulavruchten. Dat bleek een mythe, maar ze vond het grappig. En een opvallende, geestige naam is mooi meegenomen. De verschillende kleurtjes (nee, er zit geen systeem achter) maken de verpakkingen leuk om naar te kijken. Ook dat verhoogt de funfactor van de producten.

Los daarvan werken de producten ook. Toen Sephora het merk begin 2015 in zijn aanbod opnam, vloog het de winkels uit. Tot vandaag is Drunk Elephant nog altijd een van de bestsellers van de internationale parfumerieketen. Zelf heb ik een paar jaar geleden tijdens een trip naar de States de bejubelde Babyfacial gekocht en later een discovery set The Little Ones gekregen van een vriendin. Die maandvoorraad is een handige manier om de bekendste producten van het merk te testen voor je zwaar gaat investeren. Want goedkoop is het merk niet. Masterson raadt zelf aan om via de discovery set je huid te resetten en het effect te ervaren van producten die geen huidonvriendelijke ingrediënten bevatten.

De 5 must tries van Drunk Elephant

  • T.LC. Sukari Babyfacial is een pittige peeling met fruitzuren (25% AHA en 2% BHA) voor een gladde, stralende huid. A facial in a bottle! 75,90 euro.
  • T.L.C. Framboos Glycolic Night Serum is een nachtserum dat de huidtextuur verfijnt. Gebruik hem over het hele gelaat of op onzuiverheden. ’s Morgens je UV-bescherming niet vergeten! 86,90 euro.
  • F-Balm Electrolyte Waterfacial Mask is een luchtige crème met herstellende en hydraterende ingrediënten. Je gebruikt hem als nachtmasker om ’s morgens met een frisse, zachte huid wakker te worden. 49,90 euro.
  • Beste N°09 Jelly Cleanser is een zachte gel die alle make-up verwijdert zonder je huid uit te drogen. Masseer de gel met natte vingers in, zodat hij begint te mousseren en in een melk verandert die zich vlot laat afspoelen. 30,90 euro.
  • Virgin Marula Luxury Face Oil is een van de eerste producten, die inspiratie gaf voor de merknaam. Marula-olie wordt snel opgenomen, zit vol antioxidanten, hydrateert en geeft een mooie glow. 38,90 euro.  

Info

Exclusief te koop bij Ici Paris XL vanaf 1 juni.

Lees ook

Het vuile kantje van clean beauty: angstmarketing en desinformatie

Duurzaam, natuurlijk of clean?

De bestsellers van Pixi getest

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht