Een boek, een geurconcert en een feestje!

Boeklancering-Volgnummer (1)-56
Sofie, alias de parfumdokter

Bucketlist voor veertigers

De kaap van de veertig passeren doet een mens al eens goed nadenken. Je wordt je bewust van het feit dat tijd een kostbaar goed is, dat genadeloos weg tikt. Je zet alles eens op een rijtje: wat je al allemaal bereikt hebt en wat je nog wilt doen. Met stip bovenaan stond een boek schrijven. Dus heb ik dat gedaan. Parfumwijzer lag begin november in de winkel. De officiële voorstelling vond gisteren plaats. Als voormalig uitgever has ik al wel wat boekpresentaties meegemaakt. Maar hoe pak je dat aan voor je eigen boek? 


Boeklancering-Volgnummer (1)-15

Een geurconcert

Het leek me een veel beter idee om mensen aan den lijve te laten ondervinden hoe geuren een extra dimensie kunnen toevoegen, een ervaring verrijken en intenser maken. Dus riep ik de hulp in van Philippe Raskin en Johannes Fleischmann. Dit muzikaal duo vroeg me een tijd geleden of ik muziek in geuren kon vertalen. Muziek en parfum hebben immers een gelijkaardig vakjargon: je spreekt over akkoorden, noten en composities. En als het goed is, zijn zowel muziek als parfum in staat om te ontroeren, blij te maken of andere emoties op te wekken. Beiden vertellen een verhaal, roepen een sfeer of stemming op. Enter het idee van een geurconcert.

Een stuk van de Belgische Cézar Franck bleek ideaal om te vertalen in parfums. De sonata for piano and violin in A-major van César Franck vertelt het liefdesverhaal van een koppel. Over hun eerste ontmoeting, de liefde die opbloeit, de vertwijfeling die toeslaat en tenslotte het huwelijk. Ik zocht en vond passende geuren van  Amouage, Annick Goutal, Juliette Has A Gun en Estée Lauder die de emoties van de muziek vertaalden. Aangebracht op waaiers, die de gasten tijdens de muziek bewogen om de geuren volgens de gewenste intensiteit te ervaren. De Amuz concertzaal, in een voormalige kapel, was het perfecte kader voor een sfeervol event.
Boeklancering-Volgnummer (1)-17Boeklancering-Volgnummer (1)-11

Info

Parfumwijzer kost 15 euro en kun je online bestellen.

Lees ook:

Skincare, the ultimate no nonsense guide

De kunst van de eenvoud

Parfumwijzer, jouw gids in de parfumjungle

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht